Sponsor van PSV zit achter misleidende bitcoinadvertenties | (AVROTROS)

laatste update: 05-2022


Bekende Nederlanders die gouden bergen verdienen met bitcoins. Die advertenties hebben we allemaal wel eens voorbij zien komen op Facebook. Zo zou John de Mol er aan tafel bij De Wereld Draait Door uitgebreid over verteld hebben en ook Jort Kelder verdient op deze manier een centje bij, zo vertellen ze. Maar wat gebeurt er als je op de advertenties klikt? Wie zitten erachter, waar kom je terecht en wie verdienen eraan? Opgelicht?! sprak met mensen die elke euro die ze bezaten kwijtraakten in deze schimmige wereld en ontdekte dat Investous, (inmiddels ex-)sponsor van voetbalclub PSV, een van de platformen is die de plaatsers van de valse bitcoinadvertenties financiert.

Lees het volledige stuk:

Update: PSV verbreekt banden met Investous na uitzending van Opgelicht?!: /

30 gedachten over “Sponsor van PSV zit achter misleidende bitcoinadvertenties | (AVROTROS)”

 1. Hoe snappen deze mensen niet dat er niks de aandelwnmarkt op gaat en dat deze mensen nep grafieken te zien krijgen

 2. Jaja ze kunnen wel mooi praten met het is nep en oplichting hier en oplichting daar en bla bla bla
  Maar ondertussen wel ffe mooi een Platinum account met 50% korting in de pocket en nu jullie weer.. 🤪

 3. Het mooie is, dat als ze toen in bitcoin hadden geïnvesteerd (via een betrouwbare site) dan hadden ze echt zieke winst lol

 4. Elon Essar van uit Limassol Cyprus, de oplichter en Israeliër. Simona Weinglas (zelf ook Israelisch) gooit het onmiddellijk op "de Russen". Ze vergeet te vermelden dat die "Russen" allemaal een Joods/Israelische achtergrond hebben. De Joods "Russische" exodus uit de SU begon na dood van Stalin, nadat Zhukov en Chroesjtsjov de Joodse misdadiger en gevangenis directeur Beria hadden laten arresteren, en dat was het signaal voor de Joodse hardcore communisten dat ze geleidelijk gevaar zouden gaan lopen. De top van de criminele communisten uit de voormalige Sovjet Unie waren dus vrijwel allemaal Joods, en hadden in feite niets te maken met het oorspronkelijke Rusland. Interessante informatie van Simona, dat er nog steeds allemaal 'unregulated money' uit de 'voormalige Sovjet Unie Israel in stroomt. In feite heeft het allemaal niks met 'bitcoin' of met 'goud' te maken, en alles met oplichting.

 5. Verbaas me erover dat mensen erin blijven trappen.. Gedupeerd voor 60k. Terinngg
  Opgelicht kijken zou voor iedereen verplicht moeten worden gesteld.

 6. "27: 53 dat laatste advies klinkt als: als je geen klappen wil krijgen ga niet naar buiten" op de beurs investeren moet toegankelijk zijn voor iedereen boven de 18. en verdient dus de nodige policering.

 7. Wel triest dat het DWDD daar aan mee heeft gewerkt en zelfs de zendtijd van publieke omroep aan heeft besteed en vreemd genoeg hoor ik hier niets over

 8. Raar dat YouTube deze ads ook laat zien,kan geen vid openen of ze zijn daar.Is zoals die shorts vids waar ze meisje gebruiken als goedkope pin up.Facebook en YouTube is eigenlijk vergif voor de maatschappij.Tijd dat de politiek dit deftig reguleert en strafrechtelijk vervolgd.

 9. Fantastisch dat jullie achter oplichters aangaan. Helaas krijg ik tijdens het kijken van dit item steeds de indruk dat investeren in crypto een scam is en dat je 80-90% kans hebt dat je alles verliest.

  Dat geld alleen als je via (overduidelijke fake ads van) dit soort louche bedrijfjes erin wil stappen.

  Als je gewoon zelf wat bitcoin koopt via een betrouwbaar en gerenommeerde broker dan is het een kwestie van in de gaten houden en waarschijnlijk zal je dan een dag later een paar procenten winst of verlies zien, wat weer een dag later weer omgekeerd kan zijn. Aan alles is altijd een risico verbonden maar dit programma wekt de indruk dat je je sowieso niet met crypto bezig moet houden terwijl het alleen dit soort tussenbedrijfjes zijn die de echte scam zijn.

 10. Bijzonder, covid en politiek nieuws kunnen ze direct filteren maar advertenties van oplichters waar ze dik op verdienen laten ze lekker gaan.

 11. Ik vind het echt heel zielig voor men. Hoogeboom en die mevrouw. Ik wou dat de regering tegen dit soort oplichterij optrad

 12. 1:12 Tja…. Wie op zo'n Facebook advertentie in gaat verdient het ook wel om flink belazerd te worden..2:55 🤦🏻‍♂️ Want kom op zeg…. hoe onnozel kun je zijn…. ¯_(ツ)_/¯

  7:35 Die jongen zo inhet nauw drijven is ook niet echt lief. Hij geeft het toch direct toe dat het allemaal fake is…. Beetje flauw.

Reacties zijn gesloten.