Solana verslaat concurrenten in marktkapitalisatie


Solana, de aangeprezen ‘Ethereum-moordenaar’, heeft de afgelopen maanden verliezen geleden vanwege de bearmarkt en zijn banden met de inmiddels ter ziele gegane crypto-uitwisseling van Sam Bankman-Fried FTX. Maar onlangs, het onrustige ecosysteem overtroffen Shiba Inu en Tron in termen van marktwaardering.

Op het moment van schrijven had SOL dit voordeel nog steeds volgens gegevens van CoinMarketCap. Deze bullish actie zorgde ervoor dat de prijs van de crypto daalde springen 0,9% in het dagelijkse tijdsbestek, een verdere versterking van de stijging van 36% in de afgelopen week.

Katalysatoren van de Solana Rise van dit jaar

Solana is de laatste tijd goed bezig vanwege twee primaire katalysatoren: Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum, onlangs getweet over het onrustige ecosysteem, nu zeggend dat “opportunistische geldmensen” van het platform zijn verdwenen en dat Solana een mooie toekomst tegemoet gaat.

Deze tweet liet de gemeenschap zien dat de cryptocurrency-industrie een plek is voor gelijke groei, waarbij de prijs van SOL in slechts één week met 42% is gestegen. Bonk, de nieuwe en enige memecoin op het ecosysteem, heeft gemaakt krantenkoppen ook.

Vanwege de vrijlating van Bonk, de nummer van de on-chain transacties is toegenomen, wat het beleggerssentiment verder heeft aangewakkerd.

Toevoegen aan deze opwaartse druk is het naderen migratie van de Helium-netwerk naar de blockchain van Solana, wat de prijs van SOL zeker verder zou opdrijven. Treffers op de NFT-ruimte van het ecosysteem kunnen echter aanzienlijk zijn, zoals DeGods en y00ts gemigreerd naar Polygoon en Ethereum.

Kan SOL het bijbenen?

Beleggers en handelaren mogen het huidige probleem met Solana niet negeren; angst, onzekerheid en twijfel. De FUD rond het ecosysteem was erg sterk na FTX.

Deze recente ontwikkelingen zijn misschien wel een manier voor Solana om afstand te nemen van de negatieve vibes, iets wat ze hadden gedaan via Messari’s recente Overzicht over Solana.

Chart: Defillama

Maar met die van de Solana Foundation aanzienlijke blootstelling naar FTX en de totale decimering van het ecosysteem TVL, zal volledig herstel voor het ecosysteem moeilijk zijn. Maar met deze ontwikkelingen krijgt Solana echt de kans om de handen ineen te slaan voor een nieuwe start.

Wat betekent dit voor SOL? De weerstand van $ 13,97 was aanzienlijk sterker omdat het token lager lijkt te gaan dan de huidige ondersteuning van $ 13,10. Met de sterke correlatie van SOL met BTC en ETH, kunnen macro-economische gebeurtenissen de hersteltijdlijn van het token schaden.

SOL total market cap at $4.8 billion on the daily chart | Chart: TradingView.com

Maar met de gegevens van Nonfarm Payrolls tonen positieve groei samen met een lager werkloosheidspercentage, de volgende maatstaf waar beleggers en handelaren op moeten letten, is de Consumentenprijsindex gegevens die volgende week worden vrijgegeven.

Elke bullishness in deze statistieken zou Bitcoin en Ethereum moeten helpen omhoog te gaan en SOL ook omhoog te trekken.

-Uitgelichte afbeelding: Bola.comPlaats een reactie