Solana (SOL) verliest 60% van zijn marktwaarde na instorting FTX


Het ecosysteem van Solana (SOL), volgens Laguna Labs Chief Executive Officer (CEO) Stefan Rust, nam een harder geraakt vergeleken met andere grote digitale munten zoals Bitcoin en Ethereum na de ineenstorting van de FTX crypto-uitwisseling.

Hier volgt een korte blik op de SOL-prestaties:

  • Na de ineenstorting van FTX verloor Solana bijna 60% van zijn marktwaarde
  • SOL is de afgelopen 24 uur met 2% gestegen en handelde boven de $14-marker
  • Solana-munten die op blockchain werden gestort, daalden sterk, van 68 miljoen in juni tot bijna 25 miljoen nu

“In de huidige crypto-shakeout is het meest ongelukkige onschuldige slachtoffer het Solana-ecosysteem,” zei Rust.

De CEO merkte op dat het native token van het netwerk, SOL, met bijna 60% is gedaald sinds FTX instortte.

Ter vergelijking: Bitcoin daalde met 19% en Ethereum daalde met bijna 20%.

Rust en andere cryptospelers hebben redenen om aan te nemen dat FTX en zijn handelsfirma Alameda Research een grote hoeveelheid Solana-crypto hebben verkocht om de verliezen te beperken en het hoofd boven water te houden. invloed op de cryptovaluta en zijn handelsprijs.

Of de altcoin de komende dagen een comeback kan maken of niet, het is tot nu toe een raadsel, vooral omdat de technische indicatoren vanuit het perspectief van de stieren als teleurstellend worden beschouwd.

Hoe Solana presteert en waar het naartoe gaat

Na helemaal te zijn gedaald tot $ 12,07, begon SOL een eigen herstel, waarbij het de afgelopen 24 uur met 2% steeg om te handelen tegen $ 14,21 op het moment van schrijven volgens tracking van Coingecko.

Source: TradingView

In de afgelopen zeven dagen heeft de prijsactie van het crypto-activum twee keer aangegeven dat de vorming van een bullish block dat moest een bemoedigend teken zijn voor zijn investeerders.

De eerste was op 10 november, toen Solana schommelde tussen het smalle bereik van $ 18,3 en $ 12,35, waardoor het middelpunt van $ 15,33 een cruciale ondersteunings- en weerstandszone werd.

Het tweede geval was op 14 november, toen de altcoin zijn bearish structuur in het lagere tijdsbestek negeerde terwijl hij helemaal omhoog klom naar $ 14,43, waardoor hij zijn neiging omdraaide naar bullish.

Hiermee zouden handelaren en investeerders die winst willen nemen hun focus moeten richten op de regio van $13 tot $13,25 als een optimaal instappunt, hoewel het niet zonder risico’s is, aangezien het activum het momenteel nog steeds moeilijk heeft.

De Relative Strength Index (RSI) kwam uit op een score van 50-55, wat aangeeft dat SOL-volatiliteit gemakkelijk alle plannen voor het opzetten van een lange handelsperiode zou kunnen verpesten.

Solana

Image: Altcoin Buzz

Investeerders en app-ontwikkelaars verlaten Solana

In de nasleep van de FTX-implosie en de negatieve effecten die het had op het ecosysteem van de crypto-activa, leken app-ontwikkelaars en investeerders verlaten het zinkende schip.

Volgens gegevens van DeFiLlama bedraagt ​​het huidige aantal Solana-munten dat is gestort in de blockchain die veel wordt gebruikt voor gedecentraliseerde financiële toepassingen 24,74 miljoen. Het aantal is aanzienlijk lager dan het aantal van 68,2 miljoen dat in juni werd geregistreerd.

In het licht van deze ontwikkeling nam mede-oprichter Anatoly Yakovenko de angst van investeerders weg door te zeggen dat Solana Labs geen activa op FTX had gestort en wat de financiële stabiliteit betreft, zal het onder de huidige omstandigheden goed zijn voor de zaken voor de volgende 30 maanden.

Ondertussen drukte ook Raj Gokal, een andere mede-oprichter van het bedrijf, zijn gevoelens uit en zei dat dit een smeltkroes is voor Solana die het in de toekomst nog sterker zal maken.

Crypto total market cap at $805 billion on the daily chart | Featured image from The New Daily, Chart: TradingView.com

Plaats een reactie