Solana houdt uitstraling Beren kunnen de stemming op dit niveau temperen


De afgelopen tijd is de Solana-prijs getuige geweest van een aanzienlijke opwaartse druk, waardoor de munt belangrijke weerstandsniveaus heeft doorbroken. In de afgelopen 24 uur is SOL bijna 20% gestegen en in een week tijd is de altcoin bijna 40% gestegen.

Aangezien de prijs van Bitcoin boven de $20.000 is gebleven, hebben de meeste altcoins een positief prijsmomentum laten zien in hun respectievelijke grafieken. Als Bitcoin hoger blijft klimmen, zal het bullish momentum op korte termijn de overhand krijgen op de hele markt.

De technische vooruitzichten van Solana wijzen naar de bulls, maar de grafiek laat ook zien dat als de munt overbought is, SOL uiteindelijk getuige zou zijn van een prijscorrectie. De accumulatie blijft hoog op de kaart, aangezien de vraag naar de munt al maanden hoog is.

Solana zou zijn kopers koopkansen kunnen bieden; de munt kan op zijn kaart terugkeren en dan weer stijgen. De marktkapitalisatie van Solana nam toe, wat betekende dat de koopkracht toenam. Momenteel wordt Solana verhandeld met een korting van 90% ten opzichte van het hoogste punt ooit, dat in 2021 werd veiliggesteld.

Solana-prijsanalyse: eendaagse grafiek

Solana werd geprijsd op $ 25 op de eendaagse grafiek | Bron: SOLUSD op TradingView

SOL was op het moment van schrijven geprijsd op $ 25. Solana doorboorde vele weerstandsniveaus. Het prijskaartje van $ 25 heeft gediend als een stevige weerstand voor de munt; het is absoluut noodzakelijk dat SOL boven die regio blijft om te voorkomen dat het bullish momentum vervaagt.

De overheadweerstand voor de munt bedroeg $ 31, maar voordat de altcoin dat niveau bereikt, zal SOL ongetwijfeld naar het zuiden handelen. Lokale steun voor de munt bedroeg $ 21.

De ondersteuningsregio die varieert tussen $ 21 en $ 18, biedt handelaren toegangsmogelijkheden. De hoeveelheid Solana die tijdens de laatste sessie werd verhandeld, nam toe en was groen, wat betekende dat de munt een bullish momentum vertoonde.

Technische Analyse

Solana
Solana registreerde een stijging in koopkracht op de eendaagse grafiek | Bron: SOLUSD op TradingView

SOL bleef overboughtneigingen vertonen, het activum was overgewaardeerd. Ondanks een kleine correctie in de vraag schoot de accumulatie voor de munt weer voorbij het overboughtgebied.

De Relative Strength Index (RSI) stond geparkeerd op de 70, wat een teken was dat kopers verkopers ruimschoots overtroffen op de daily chart. Evenzo lag de prijs van het activum boven de 20-Simple Moving Average (SMA) -lijn, wat betekende dat kopers het prijsmomentum in de markt bepaalden.

Solana bevond zich ook boven de 50-SMA-lijn (geel), wat een teken is van een bullish verlenging. Aan de andere kant vertoonde SOL een doodskruis waar de 50-SMA boven de 20-SMA-lijn kwam, en dat betekende een inkomende prijsdaling.

Solana
Solana vertoonde teruglopende koopsignalen op de eendaagse grafiek | Bron: SOLUSD op TradingView

Er waren nog steeds stieren voor Solana, maar de koopsignalen voor de altcoin namen af. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) geeft prijsmomentum en omkeringen weer. De MACD vertoonde afnemende groene histogrammen, wat betekende dat koopsignalen op de kaart daalden.

De Bollinger-banden, die volatiliteit aangeven, trokken ook uit elkaar, wat betekende dat de munt de komende paar handelssessies aanzienlijke prijsschommelingen zou meemaken.

Uitgelichte afbeelding van UnSplash, grafieken van TradingView.com

Plaats een reactie