Skyward financiële exploit leidt naar verluidt tot verlies van $ 3 miljoenSkyward Finance, een IDO-platform dat eerlijke tokendistributie mogelijk maakt voor projecten op het NEAR-protocol, is naar verluidt uitgebuit voor 1,1 miljoen NEAR-tokens, ter waarde van naar schatting $ 3 miljoen USD op het moment van publicatie.

Het nieuws werd op Twitter gedeeld door Sanket Naikwadi, communitymoderator van Aurora Lab, die verklaarde dat de exploit voor het eerst werd opgemerkt door een lid van de NEAR-protocolgemeenschap, die aan het handvat @Nearscout gaat.

Volgens de reeks tweets over de exploit, zijn Ref Finance – een door de gemeenschap geleid multifunctioneel DeFi-platform gebouwd op het NEAR-protocol – en het Skyward-team op de hoogte gebracht van de afvoer.

De uitbuiter heeft naar verluidt de afvoer geïnitieerd door veel skyward-tokens op Ref Finance te kopen en “vervolgens in te wisselen via Treasury op Skyward Finance”, waar ze “veel BINNENKORT hebben gekregen dan wat 1 SKYWARD waard was”.

Naikwadi waarschuwde SKYWARD-tokenhouders om hun tokens waar ze maar kunnen in te wisselen of te ruilen, en niet langer te communiceren met Skyward Finance, eraan toevoegend dat de “hacker zich al NEAR heeft teruggetrokken naar veel verschillende portefeuilles.”

Gerelateerd: Amper halverwege en oktober al de grootste maand in crypto-hacks: Finance Refined

Exploits binnen het Defi-ecosysteem lijken toe te nemen. Blockchain-analysebedrijf Chainalysis bestempelde oktober 2022 onlangs als “de grootste maand in het grootste jaar ooit voor hackactiviteit”.

Op 12 oktober meldde Cointelegraph dat er voor $ 100 miljoen aan cryptovaluta was onttrokken aan de op Solana gebaseerde gedecentraliseerde financiële (DeFi) -beurs Mango Markets, waardoor het token met 52% daalde. Op dezelfde dag dat de Mango Market werd uitgebuit, werd TempleDAO ook uitgebuit voor $ 2 miljoen.Plaats een reactie