Silvergate Crypto-betalingen opgeschort na een verlies van $ 1 miljard


Silvergate Capital heeft de stekker uit zijn Silvergate Exchange Network (SEN) getrokken nadat de bank die gespecialiseerd is in digitale activa vragen had geuit over de levensvatbaarheid ervan.

SEN, het platform van de bank voor cryptobetalingen, is een van de meest populaire diensten. In tegenstelling tot gewone bankoverschrijvingen, die dagen kunnen duren om te wissen, stelde de service investeerders en crypto-uitwisselingen in staat om op elk moment overboekingen te doen.

Twijfels over levensvatbaarheid hebben invloed op het Silvergate Exchange-netwerk

In het licht van de toenemende onzekerheid hebben klanten van Silvergate afstand genomen van de bank, klanten aangemoedigd om activa elders te beleggen en tegelijkertijd te verzekeren dat hun geld veilig is.

Met een $ 1 miljard verlies aan het einde van het vierde kwartaal en meer verliezen in januari en februari, maakte de cryptobank woensdag in een aanvraag bekend dat ze mogelijk haar levensvatbaarheid moet evalueren.

Image: Yahoo News

In dezelfde aankondiging erkende de bank dat ze het onderwerp was van onderzoeken door de bankautoriteiten en het Amerikaanse ministerie van Justitie, en verklaarde dat het onzeker was of ze het komende jaar als een “going concern” zou kunnen doorgaan.

De volgende dag verlieten een aantal opmerkelijke cryptoklanten de bank, waaronder marktleiders Galaxy Digital en Coinbase, en de aandelenkoers daalde met meer dan 60% voordat hij zich op vrijdag stabiliseerde.

De rode vlaggen

De SEN-schorsing kwam nadat bankautoriteiten verschillende waarschuwingen hadden gegeven aan de financiële instellingen die zij controleren met betrekking tot de risico’s die gepaard gaan met blootstelling aan cryptovaluta, waaronder volatiliteit.

Blootstelling aan crypto brengt volgens experts inherente risico’s met zich mee. In tegenstelling tot traditionele beleggingen zijn cryptocurrencies gedecentraliseerd en grotendeels ongereguleerd, waardoor investeerders kwetsbaar zijn voor marktvolatiliteit en fraude.

Cryptocurrencies missen ook de stabiliteit van gevestigde financiële systemen, waardoor ze vatbaar zijn voor plotselinge en extreme prijsschommelingen. Bovendien kan de beveiliging van cryptocurrency-uitwisselingen en digitale portefeuilles worden aangetast, wat kan leiden tot het verlies van activa.

Beleggers wordt geadviseerd om hun risicotolerantie te overwegen en eventuele investeringen in cryptocurrency grondig te onderzoeken voordat ze geld toezeggen. Het is belangrijk om de potentiële risico’s en voordelen van beleggen in deze snel evoluerende markt te begrijpen.

Bitcoin (BTC) total market cap at $431 billion on the weekend chart | Chart: TradingView.com

Zilverpoort gelanceerd de SEN in 2017 om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar betalingsoplossingen voor digitale valuta. Het netwerk is populair geworden onder institutionele beleggers vanwege het vermogen om een ​​veilige, betrouwbare en efficiënte betalingsinfrastructuur te bieden voor digitale valutatransacties.

De bank heeft zichzelf gepositioneerd als een leider op het gebied van digitale valuta en biedt een scala aan diensten ter ondersteuning van de handel en investeringen in digitale valuta, waaronder bewaring, leningen en valutadiensten.

Vóór de opschorting werd de SEN erkend als een belangrijke ontwikkeling in de digitale valuta-industrie, die een vertrouwd en veilig platform bood voor institutionele beleggers en bedrijven om transacties in digitale valuta uit te voeren.

-Uitgelichte afbeelding van Sites in Lafayette

Plaats een reactie