Silvergate Bank kondigt liquidatie en afbouw van activiteiten aanOoit een belangrijke bankpartner voor verschillende cryptocurrency-bedrijven, zal Silvergate zijn activiteiten beëindigen in overeenstemming met de wettelijke vereisten.

In een persbericht dat woensdag werd gedeeld, kondigde Silvergate Capital Corporation, de houdstermaatschappij van Silvergate Bank, de onmiddellijke afbouw van de activiteiten van de bank aan, samen met de vrijwillige liquidatie van de bank.

“In het licht van de recente ontwikkelingen in de sector en de regelgeving, gelooft Silvergate dat een ordelijke afbouw van de bankactiviteiten en een vrijwillige liquidatie van de bank de beste weg voorwaarts is”, stelt het persbericht. Het liquidatieproces omvat volledige terugbetaling van alle deposito’s.

Silvergate Bank stopt ook met het Silvergate Exchange Network (SEN), dat eerder op 3 maart 2023 op haar website werd aangekondigd. Volgens het persbericht blijven alle andere depositogerelateerde diensten operationeel.

Centerview Partners LLC zal optreden als financieel adviseur van de bank, Cravath, Swaine & Moore LLP zal optreden als juridisch adviseur en Strategic Risk Associates zal ondersteuning bieden bij het beheer van het transitieproject.

Gisteren beschreef Dylan LeClair van Bitcoin Magazine PRO de reden voor deze plotselinge ineenstorting en schreef dat “De aandelenkoers van Silvergate niet implodeert vanwege de prestaties van een crypto-token zoals het geval was voor veel bedrijven in de crypto-winter van 2022, maar eerder van een deposito-uittocht die het bedrijf heeft gedwongen om langlopende effecten met verlies te liquideren om liquide te blijven. Vervolgens legt hij het fractionele reserve- en uitleensysteem uit dat kennelijk tot de ondergang van de bank heeft geleid.

Plaats een reactie