Shiba Inu-walvissen werpen biljoenen tokens af op de lanceringsdag van Shibarium


Het aantal Shiba Inu-tokens in handen van grote investeerders, of “walvissen”, daalde aanzienlijk op 11 maart, de dag van de langverwachte openbare bèta-lancering van Shibarium, ook wel bekend als PuppyNet.

Eindelijk, na lang wachten, kondigde Shiba Inu’s hoofdontwikkelaar Shytoshi Kusama aan dat de bètaversie van Shibarium nu beschikbaar is voor het publiek. Kusama beweerde dat een enorme, wereldwijde en gedecentraliseerde gemeenschap een gedecentraliseerd Layer 2-netwerk nodig had.

Shibarium vroege bèta gaat live

Ongeveer 251 biljoen SHIB, exclusief het dode adres dat nodig is voor verbranding, zijn momenteel in handen van de grootste houders van de meme-munt. Meer dan een kwart van de eerste lichting en bijna de helft van het totale aanbod (het brandadres niet meegerekend) zijn nu in handen van slechts 14 mensen, die gezamenlijk het bovengenoemde cijfer bezitten.

40 portefeuilles bevatten 122 biljoen Shiba Inu-tokens

Toch is het niet zo eenvoudig als hetzelfde bedrag ook de portemonnee heeft gevuld van iets kleinere maar niettemin belangrijke investeerders. Op basis van gegevens van IntoTheBlock zijn er momenteel 40 adressen met 12,35%, of bijna 122 biljoen SHIB, in deze groep.

Deze investeerders hadden met name 123,16 biljoen SHIB in hun bezit aan het einde van de vorige week voordat ze een deel van hun bezit verkochten en op 11 maart 10 biljoen Shiba Inu-tokens terugkochten.

Om het genereren en verhandelen van digitale activa in een veilige en open omgeving te vergemakkelijken, is de Shibarium-blockchain ontwikkeld. Het secundaire doel is om de basis te leggen voor het maken van gedecentraliseerde software (dapps).

De eerste stap van NOWNodes’ Shibarium Roadmap werd ook aangekondigd. Op Twitter kondigde de ontwikkelaar een pre-releaseformulier aan voor toegang tot Shibarium Mainnet-knooppunten.

Kleinere walvissen scheppen SHIB?

Ondertussen hebben verschillende van de grootste financiers van de SHIB (whales) sindsdien het token verlaten ten gunste van alternatieve cryptocurrencies.

Uit gegevens blijkt dat de SHIB-walvisholdings dramatisch zijn afgenomen sinds november vorig jaar, wat suggereert dat enkele van de hoogste houders van het token het vertrouwen in zijn groeiplannen hebben verloren.

Image: Zipmex

Op het moment van schrijven handelde SHIB tegen $ 0,00001008 en verloor daarmee bijna 10% van zijn waarde. De meme-munt verloor de afgelopen 24 uur 0,2%, blijkt uit gegevens van cryptomarkttracker Coingecko.

Source: Coingecko

In de laatste week van februari 2023 onthulde Kusama het Join Shibarium-portaal, het toegangsmiddel van de gemeenschap. Met de gebruikersinterface van de bètaversie kunnen gebruikers gegevens over het netwerk, validators en uitzetten bekijken.

SHIB total market cap currently at $5.6 billion on the weekend chart | Chart: TradingView.com

Instorting Silicon Valley Bank beïnvloedde SHIB-prijs

Desalniettemin is de SHIB-prijs niet merkbaar veranderd als gevolg van de bèta-aankondiging. De depegging van de USDC die volgde op het faillissement van Silicon Valley Bank en de wereldwijde financiële markten schokte, is waarschijnlijk een van de boosdoeners.

Ondertussen is de toekomstige waarde van Shiba Inu nog niet berekend. De richting van de markt kan worden bepaald door het al dan niet vasthouden van het prijsniveau of het uitvallen ervan.

Een herstel kan de prijs van SHIB terugsturen naar $ 0,0000130. Maar als de prijs niet herstelt, kan deze dalen tot $ 0,0000850.

– Uitgelichte afbeelding van HitechiesPlaats een reactie