Shiba Inu in vuur en vlam met 30.000% verbrandingssnelheid


Hoewel het misschien pas in 2020 is gemaakt, heeft Shiba Inu – een gedecentraliseerde cryptocurrency die opereert op de Ethereum-blockchain – al een aanzienlijke aanhang gekregen vanwege zijn aanstekelijke branding met hondenthema en lage transactiekosten. Shiba Inu is zelfs de op één na grootste meme-munt en heeft een enthousiaste gemeenschap die bekend staat als het ‘SHIB-leger’.

Een van de belangrijkste ontwikkelingen in het Shiba Inu-ecosysteem is het Shiba Inu Burn-initiatief, waarvan het belangrijkste doel is om het aanbod van de in omloop zijnde munten te beperken, schaarste te creëren en een verhoging van de prijs van het token af ​​te dwingen.

Miljarden SHIB-tokens zijn zojuist overgedragen naar dode portemonnees tijdens 48 transacties op donderdag. Als gevolg hiervan is de 24-uurs burn rate van de crypto omhooggeschoten naar het niveau van bijna 30.000%.

Shiba Inu: brandende mijlpaal

Sinds donderdagochtend zijn in totaal 2 miljard SHIB-tokens verbrand, een opmerkelijke prestatie voor het SHIB-leger.

Met ongeveer 590 biljoen SHIB in omloop, is het algemene doel van het ecosysteem om het aanbod te verminderen en de vraag naar SHIB-tokens te vergroten. Deze schaarste dwingt uiteindelijk tot een prijsverhoging, waardoor het SHIB-token waardevoller wordt voor beleggers.

De toename van de verbrandingssnelheid heeft de prijs van de meme-munt echter niet verhoogd. Op het moment van schrijven handelde SHIB op $ 0,00001008, een daling van 11,00% in de afgelopen zeven dagen.

Source: CoinMarketCap

SHIB heeft de afgelopen 30 dagen 30% van zijn prijs verloren, een stijging van 7% ten opzichte van zijn tweewekelijkse cijfer, volgens gegevens van cryptomarkttracker Coingecko.

In de afgelopen 24 uur heeft de meme-munt bijna 9% van zijn waarde verloren als gevolg van de negativiteit rond de bredere cryptomarkt, blijkt uit gegevens.

Source: Coingecko

Shibarium Beta-lancering deze week

Ondertussen gaat Shibarium, de snelle laag-2-upgrade voor het SHIB-ecosysteem, van start.

Op donderdag kondigde het ontwikkelingsteam van Shiba Inu aan dat een bètatestnet, of een blockchain die het functioneren in de echte wereld nabootst, gepland staat om deze week live te gaan. Gebruikers hebben het advies gekregen om op te letten voor meer informatie over toegang tot de bètaversie.

Duizenden ontwikkelaars en voorstanders van SHIB hebben hun steun betuigd aan het Shibarium-protocol. Naarmate de belangstelling voor SHIB-tokens toeneemt, wordt verwacht dat het aantal gekochte munten eveneens zal stijgen.

SHIB currently has a total market cap of $5.5 billion on the daily chart | Chart: TradingView.com

Leden van de Shiba Inu-gemeenschap zijn nu enthousiast over de aanstaande netwerkuitbreiding.

Het is veelbetekenend dat de lancering de fundamenten van Shiba aanzienlijk zou kunnen versterken, aangezien de “Dogecoin Killer” ernaar streeft een serieuzer project te worden in plaats van alleen maar tevreden te zijn over de meme-muntstatus.

– Uitgelichte afbeelding van Coopers FirePlaats een reactie