Shaquille O’Neal beweert dat processervers FTX-juridische documenten naar zijn rijdende auto hebben ‘gegooid’Advocaten van NBA-ster Shaquille O’Neal, die eerder de nu failliete crypto-uitwisseling FTX onderschreef, hebben beweerd dat twee processervers onvoldoende juridische documenten hebben afgeleverd na eerdere mislukte pogingen.

In een aanvraag van 8 mei voor de United States District Court in het zuidelijke district van Florida, zei het juridische team van Shaq dat na “een mislukte motie om de NBA-ster te dienen”, twee processervers papieren voor een juridische klacht voor zijn rijdende auto hadden “gegooid”. . Volgens de aangifte stopte Shaq niet om de papieren op te halen, maar liet ze ze op de weg liggen.

“Deze vermeende ‘service’ is ontoereikend onder regel 4 van de federale regels van burgerlijke rechtsvordering en de Georgische wet”, aldus de indiening. “Het moet worden vernietigd en de claims tegen meneer O’Neal moeten worden afgewezen.”

Shaq was een van de vele spraakmakende figuren die FTX onderschreven vóór de faillissementsaanvraag in november 2022. De NBA-ster verscheen in een reclamespot en zei dat hij “all-in” was voor de crypto-uitwisseling. Na de ineenstorting van de beurs en mogelijke juridische stappen, zei O’Neal naar verluidt dat hij “slechts een betaalde woordvoerder” was voor het bedrijf.

In november heeft het advocatenkantoor van Moskowitz namens Edwin Garrison en andere FTX-investeerders een class action-rechtszaak aangespannen tegen beroemdheden en sportfiguren wegens het promoten van de uitwisseling. Een soortgelijke rechtszaak die in maart door hetzelfde bedrijf werd aangespannen, was gericht op crypto-influencers, waaronder YouTuber ‘BitBoy Crypto’ Ben Armstrong, die naar verluidt de ‘cryptofraude’ van FTX promootte zonder compensatie bekend te maken.

Moskowitz meldde op 16 april dat O’Neal de juridische klacht buiten zijn huis had gekregen na verschillende mislukte pogingen. Het advocatenkantoor maakte niet specifiek melding van het afleveren van de documenten aan de NBA-ster in zijn auto of het anderszins gooien ervan.

“Terwijl meneer O’Neal – die nooit uit zijn auto stapte – langs de vreemden reed die buiten zijn huis op de loer lagen, gooide een van de processervers de juridische documenten voor in zijn auto”, aldus de indiening van 8 mei. “Toen de documenten de auto raakten, die ‘met hoge snelheid’ reed, werden de documenten ‘f[e]gaan de weg op’ en de processervers ‘l[e]Leg de wettelijke documenten op de weg waar ze zijn geland, dat wil zeggen op de openbare weg.’

Verwant: Rechter overweegt Shaq en Naomi Osaka te verwijderen uit FTX-rechtszaken

Volgens de indiening was deze vermeende methode van betekening van juridische documenten “onvoldoende volgens de wet van Georgië” en ontoereikend:

“Papieren naar een rijdende auto gooien en ze onbeheerd achterlaten op de openbare weg ‘is geen goede manier om te weten of de papieren in fysieke nabijheid van’ meneer O’Neal zijn geland.”

Moskowitz heeft van de rechtbank toestemming gekregen om andere personen die betrokken zijn bij de rechtszaak te dienen, onder meer door middel van een tweet in de zaak van crypto YouTuber Tom Nash.

Tijdschrift: Kun je crypto-uitwisselingen vertrouwen na de ineenstorting van FTX?Plaats een reactie