SEC handelt oneerlijk tegen cryptobedrijven, zegt de Amerikaanse Kamer van Koophandel


De Kamer van Koophandel van de Verenigde Staten heeft een brief ingediend waarin kritiek wordt geuit op de acties van de Securities and Exchange Commission (SEC) tegen cryptobedrijven.

De Kamer van Koophandel heeft kritiek op de SEC

De Kamer van Koophandel is ’s werelds grootste bedrijfsfederatie en vertegenwoordigt ongeveer 3.000 bedrijven in het land.

Hoewel het een breed lidmaatschap heeft in verschillende sectoren, weerspiegelt zijn betrokkenheid bij de Coinbase vs. SEC-zaak de aanzienlijke impact van de benadering van de toezichthouder ten aanzien van digitale activa en bedrijven onder de effectenwetgeving van de Verenigde Staten.

In de briefing benadrukt de Kamer haar rol bij het vertegenwoordigen van de belangen van haar leden voor het Congres, de uitvoerende macht en federale rechtbanken. Het stelt regelmatig amicus curiae-nota’s op in zaken die het bedrijfsleven zorgen baren.

Hun indiening begint met het benadrukken van het gebrek aan duidelijkheid rond digitale activa en hun classificatie als “effecten” onder de federale wetgeving. Deze onzekerheid heeft verreikende implicaties voor de digitale-activa-economie met een waarde van meer dan $ 1 biljoen.

Ondanks de omvang van de cryptomarkten en de toekomstige waardering ervan, is de SEC er niet in geslaagd bedrijven te begeleiden. In plaats daarvan gaat het door met het uitvaardigen van handhavingsmaatregelen en verwarrende en inconsistente openbare verklaringen.

De Kamer betoogt dat de weigering van de SEC om regels op te stellen of een systematisch proces in te stellen, een eerlijk proces, het bestuursrecht en goed bestuur ondermijnt.

Kernargumenten

De Kamer presenteert drie belangrijke argumenten in haar briefing.

Ten eerste stelt het dat onzekerheid over de regelgeving innovatie in de Verenigde Staten verstikt. Zonder duidelijke richtlijnen over welke digitale activa als effecten worden beschouwd, aarzelen bedrijven om technologieën te verkennen die groei en ontwikkeling belemmeren.

Ten tweede betoogt de Kamer dat de acties van de SEC het regelgevingsklimaat voor digitale activa destabiliseren. Het ontbreken van een kader en de afhankelijkheid van handhavingsmaatregelen creëren een onvoorspelbaar landschap voor bedrijven die in de ruimte actief zijn, waardoor het moeilijk wordt om weloverwogen beslissingen te nemen.

Ten slotte beweren ze dat de SEC in strijd is met “Constitutional Due Process and Fair Notice Rights”. Door geen duidelijke begeleiding te bieden via formele processen, beperkt de SEC de mogelijkheid van federale rechtbanken om haar juridische argumenten te beoordelen en aan te vechten, waardoor de onzekerheid over de regelgeving nog groter wordt en een eerlijke behandeling wordt belemmerd.

De Kamer stelt stellig dat de acties van de SEC schadelijk en onwettig zijn. Het stelt dat rechtsonzekerheid productief gedrag belemmert en innovatie verstikt, een concept dat door de rechtbanken wordt erkend.

De cryptogemeenschap is van mening dat de betrokkenheid van de Chamber laat zien hoe belangrijk de Coinbase vs. SEC-zaak is. De uitkomst zou verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor de ruimte voor digitale activa en het regelgevingskader in de Verenigde Staten.

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple Inc., een blockchain-gebaseerd betalingsbedrijf, heeft herhaaldelijk verklaard dat het gebrek aan duidelijkheid over crypto in de Verenigde Staten kapitaal elders dwingt en innovatie verstikt.

De SEC klaagt de leidinggevenden van Ripple, waaronder Garlinghouse, aan voor het ophalen van miljarden door het aanbieden van XRP, een munt waarvan zij beweren dat het een niet-geregistreerde beveiliging is.

XRP-prijs op 11 mei| Bron: XRPUSDT op Binance, TradingView

Functieafbeelding van Canva, grafiek van TradingViewPlaats een reactie