‘Scammers dream’ — Yuga’s veilingmodel voor Bitcoin NFT’s stuit op kritiekNiet-fungibele token (NFT) conglomeraat Yuga Labs wordt geconfronteerd met enige kritiek van de cryptocurrency-gemeenschap, waaronder de maker van Bitcoin Ordinals, over hoe het van plan is zijn nieuwe Bitcoin NFT-collectie te veilen.

Op 5 maart opende Yuga biedingen voor zijn “TwelveFold” -collectie, waarin 300 NFT-achtige afbeeldingen op Satoshis zullen worden gegraveerd met behulp van het Bitcoin-native Ordinals-protocol, waarvan 288 uit de collectie naar de 288 hoogste bieders worden gestuurd.

Volgens een persbericht van 5 maart moeten degenen die deelnemen aan het biedproces hun volledige biedingsbedrag in BTC naar een uniek BTC-adres sturen dat wordt gecontroleerd door Yuga. Winnaars zouden gewoon de BTC betalen die ze boden, terwijl Yuga zei dat het de BTC zou teruggeven aan degenen die er niet in slaagden een topbod te plaatsen.

Een dergelijk plan heeft echter de woede van sommigen binnen de cryptogemeenschap gewekt, waarbij sommigen erop wijzen dat het handmatig moeten uitvoeren van terugbetalingen voor niet-succesvolle biedingen als het “stenen tijdperk” is.

De gebruiker achter een op Ordinals gericht Twitter-account noemde het veilingmodel “gewoonlijk” een “oplichtersdroom” en voegde eraan toe dat hoewel ze betwijfelen of Yuga de BTC zou weerhouden van mislukte biedingen, de manier waarop het de veiling uitvoerde een “ECHT slechte prioriteit” is.

De post zag zelfs een reactie van Casey Rodarmor, de maker van Bitcoin Ordinals zelf, die fel meedeed aan de discussie en Yuga vertelde om “geneukt te worden” en het verloop van de veiling “gedegenereerde onzin” noemde.

Hij voegde eraan toe dat als Yuga een soortgelijke veiling zou houden, hij anderen zou aanmoedigen om het project te boycotten.

Andere gebruikers wezen uit de tekortkomingen van het veilingsysteem, zeggend dat het mogelijk is dat sommigen te veel betalen voor een TwelveFold vanwege een mogelijk aanzienlijk prijsverschil tussen de hoogste en laagste biedingen in de top 288.

Ondanks de kritiek van sommigen, waren velen blij om een ​​groot project zoals Yuga – dat bekendheid verwierf dankzij meerdere op Ethereum gebaseerde NFT-collecties – over te steken naar Bitcoin.

Verwant: Luxor Mining verwerft OrdinalHub te midden van de op Bitcoin gebaseerde NFT-hype

Ordinally, die eerder kritiek had op de collectie, twitterde later waardering voor “het feit dat Yuga de moeite nam om het te proberen [to] ga een Bitcoin-route bij het opzetten van deze veiling.

Een op Ordinals gebaseerde collectie, Ordinal Pizza OG, uitgedrukt opwinding over Yuga’s BTC-collectie en noemde het een “enorm netto positief voor Ordinals.”

De kritiek was niet genoeg om verzilverde bieders ervan te weerhouden te proberen een toppositie te veroveren om Yuga’s eerste BTC-collectie te bemachtigen.

Op het moment van schrijven was het hoogste bod 1,11 BTC (ongeveer $ 25.000) volgens de TwelveFold-website, waarbij het laagste geregistreerde bod 0,011 BTC was, of ongeveer $ 250.Plaats een reactie