Sam Bankman-Fried ontkent het overmaken van verdachte fondsen verbonden aan Alameda


Zelfs als hij onder huisarrest staat en wordt gecontroleerd door de politie, is Sam Bankman-Fried nog steeds in staat om de krantenkoppen te halen. Zo wordt hij nu verdacht van het verplaatsen van geld van een van zijn inmiddels ter ziele gegane bedrijven.

Sam Bankman-Fried, de oprichter en voormalig CEO van FTX, wendde zich deze week tot sociale media om zijn betrokkenheid bij een golf van vreemde overdrachten en tokenuitwisselingen van portemonnees die verband houden met Alameda Research te ontkennen.

Om beweringen tegen te gaan dat hij geld uit Alameda-portemonnees heeft gehaald, verklaarde hij dat hij niet degene is die de transacties uitvoert.

“Ik ben en zou geen van die fondsen kunnen verplaatsen; Ik heb er geen toegang meer toe.”

Samen met zusterbedrijf FTX is Alameda Research het cryptocurrency-handelsbedrijf dat in november failliet ging.

Is Sam Bankman-Fried degene die het geld verplaatst?

Een paar dagen nadat Bankman-Fried werd vrijgelaten op een obligatie van $ 250 miljoen, werd opgemerkt dat de crypto-portemonnees die verband hielden met de insolvente Alameda geld verplaatsten met behulp van muntmixers om transacties te camoufleren.

De afgelopen dagen hebben blockchain-onderzoekers de geldstroom gevolgd die verband lijkt te houden met digitale portemonnees van Sam Bankman-Fried.

Volgens datatracker Arkham Intelligence is het bedrag van deze transacties meer dan $ 1 miljoen.

Deze week werd meer dan $ 1,7 miljoen aan cryptocurrency in portefeuilles van Alameda Research overgedragen via beurzen en muntmixers.

Een rapport geeft aan dat een portemonnee-adres dat begint met 0x64e9 meer dan 600 Ether (ETH) heeft ontvangen van portemonnees die eigendom zijn van Alameda. On-chain transactiegegevens laten zien dat een deel van het geld werd ingewisseld voor USDT, terwijl de rest naar een mengservice werd geleid.

Ondertussen doken er andere beschuldigingen op die zeiden dat Bankman-Fried nieuwe transacties had uitgevoerd waarmee hij uiteindelijk ongeveer $ 700,00 aan cryptocurrency uitbetaalde.

Federale aanklagers verwacht te onderzoeken

Bloomberg meldt dat deze ongebruikelijke transacties de aandacht hebben getrokken van federale aanklagers in de Verenigde Staten, die van plan zijn een onderzoek in te stellen.

Autoriteiten in het zuidelijke district van New York, die pas vorige maand strafrechtelijke aanklachten tegen Bankman-Fried hebben ingediend wegens zijn betrokkenheid bij de ineenstorting van FTX, proberen erachter te komen wie de betreffende activa beheert.

Crypto total market cap at $764 billion on the daily chart | Chart: TradingView.com

Elke dag neemt de eindeloze FTX-controverse een nieuwe wending, en de meest recente overdracht van activa om op te ruimen wat er nog in die cryptocurrency-portemonnees zit, is zorgwekkend voor de gemeenschap.

De voorwaarden van de borgtocht van Sam Bankman-Fried verbieden hem om financiële transacties van meer dan $ 1.000 aan te gaan zonder toestemming van de rechtbank.

Bloomberg beweerde dat er voor ongeveer $ 372 miljoen aan tokens uit de beursuren was gehaald nadat FTX op 11 november faillissement had aangevraagd, daarbij verwijzend naar faillissementsgegevens.

Sam Bankman-Fried, bekend als de “King Of Crypto”, heeft beweerd dat hij nog ongeveer $ 100.000 op zijn bankrekening heeft staan, ondanks dat hij eerder werd beschreven als miljardair.

Hij staat momenteel onder huisarrest in het huis van zijn ouders in Californië met een elektronische monitor om zijn enkel.

Uitgelichte afbeelding: EuronewsPlaats een reactie