Sam Bankman-Fried niet meer in de miljardairclub van Bloomberg


Na de crisis in FTX heeft de CEO van het bedrijf, Sam Bankman-Fried (SBF), geprobeerd de beurs te redden. Hij heeft middelen en fondsen verzameld van andere dochterondernemingen en SBF-bedrijven zoals Alameda om FTX te ondersteunen.

FTX crypto-uitwisseling heeft het de laatste tijd moeilijk vanwege liquiditeitsproblemen. Het gevolg is dat het bedrijf geleidelijk aan het zinken is, terwijl zijn reservesaldi naar het zuiden blijven schuiven. Ook heeft de native token, FTT, binnen een paar dagen meer dan 20% van zijn waarde verloren.

Het trauma op FTX is gekoppeld aan het zich ontvouwende drama met Binance, een andere gigantische crypto-uitwisseling. Enkele dagen geleden kondigde de CEO van Binance, CZ, aan dat het bedrijf binnenkort al zijn FTT-holdings zou liquideren. Dit zorgde voor een barst voor FTX en het token begon de volgende dag te dalen.

Sam Bankman-Fried daalt in Bloomberg’s Wealth Index

Het hele evenement heeft het vermogen van de crypto-miljardair verlaagd. Volgens Bloomberg Billionaire Index verloor SBF plotseling ongeveer 94% van zijn vermogen. Deze enorme daling ontneemt Sam Bankman-Fried (SBF) het voorrecht om een ​​’miljardair’ te worden genoemd.

Voorheen plaatste de welvaartsindex van Bloomberg Sam Bankman-Fried (SBF) als een hoge rijder in rijkdom. Het boekte een geschatte piek van $ 26 miljard als zijn nettowaarde. Maar Bankman-Fried is nu onder de top 500 miljardairs in de index gezakt.

Het rapport van Bloomberg van 9 november besprak de mogelijke afvloeiing van SBF’s fortuin zodra de verkoop van zijn FTX-beurs is afgerond. Daarnaast gaan er geruchten dat Binance, de rivaliserende crypto-uitwisseling, strijdt om het koopaanbod.

Sam Bankman-Fried kwam in een liquiditeitscrisis terecht. De situatie bleef intensiveren, waardoor een mogelijke reddingsoperatie uit elke bron nodig was. Vervolgens koos de CEO van Binance, CZ, ervoor om de FTX over te nemen, hoewel de deal niet overtuigend was.

Rijkdom brokkelt af in één dag

Het belang van SBF in FTX was 53%, goed voor ongeveer $ 6,2 miljard. De ondernemer heeft ook eigendomsrechten in Alameda Research ter waarde van $ 7,4 miljard.

De aanname van de Bloomberg-vermogensindex is ronduit voor zowel Sam Bankman-Fried (SBF) als andere bestaande investeerders. Volgens Bloomberg is SBF momenteel ongeveer $ 1 miljard waard.

Het merkte op dat de ondernemer daalde van $ 15,6 miljard, wat neerkomt op de grootste ineenstorting van één dag in de Bloomberg-records van miljardairs.

Op dit moment heeft het bedrijf nog geen details bekendgemaakt over de overname van FTX door Binance. De Amerikaanse tak van het bedrijf, FTX.US, maakt echter geen deel uit van de deal. Eerder dit jaar werd deze beurstak gewaardeerd op $ 8 miljard.

Het FTX-token, FTT, is op een neerwaartse verschuiving door het drama. De munt heeft sinds september 2021 meer dan 94% van zijn ATH-waarde verloren. Op het moment van schrijven wordt de prijs van FTT verhandeld op $ 2,18, een daling van 72% in de afgelopen 24 uur.

Sam Bankman-Fried niet meer in de miljardairclub van Bloomberg
Het native token van FTX daalt onder $3 l FTTUSDT op Tradingview.com
featured Image From CNBC, Charts From Tradingview.com

Plaats een reactie