Russische bank geeft eerste on-chain bankgarantie af in Chinese yuanMoscow Credit Bank heeft een op blockchain gebaseerde bankgarantie afgegeven in Chinese valuta, en beweert dat het product het eerste in het land is. De bankgarantie bedraagt ​​meer dan 100 miljoen Chinese yuan – of bijna $144.600 USD op het moment van publicatie.

Volgens een verklaring werd de transactie uitgevoerd via het Masterchain blockchain-platform en het Russische nationale blockchain-netwerk dat is opgericht om digitale activa tussen zijn deelnemers over te dragen.

Als een van de voordelen van het uitvoeren van de transactie on-chain, vermeldde de financiële instelling dat “de begunstigde niet hoeft te wachten op de papieren versie en een afzonderlijk verzoek aan de bank hoeft te doen om de authenticiteit van het uitgegeven document te bevestigen.”

Een bankgarantie is een financiële zekerheid die wordt geboden door een leningverstrekkende instelling. Via een contractuele overeenkomst stemt een bank ermee in de financiële verantwoordelijkheid voor een specifieke transactie op zich te nemen als de klant zijn verplichtingen niet nakomt. Bankgaranties worden vaak gebruikt bij internationale handelstransacties om ervoor te zorgen dat de betaling wordt uitgevoerd of goederen worden geleverd zoals beloofd.

Verwant: Iran en Rusland willen nieuwe stablecoin uitgeven ondersteund door goud

Op het Masterchain blockchain-platform wordt een kant-en-klare bankgarantie getoond, die door drie partijen wordt overeengekomen. “Het kan niet worden vervalst of verloren gaan”, verklaarde de bank. Yuan is de valuta van de bankgarantie, aangezien de contracten van de importeur gekoppeld zijn aan de Chinese valuta. Als een betaling wordt gedaan onder de garantie, ontvangt de begunstigde roebels tegen de door de partijen overeengekomen wisselkoers.

Natalya Bahova, directeur van de afdeling International and Structured Finance van de MCB, merkte op:

“De meeste buitenlandse handelscontracten worden uitgevoerd in Chinese valuta en de vraag naar betalingen in yuan neemt alleen maar toe. Dit is een logische stap voor de markt, hiervan gaan we de komende tijd meer voorbeelden zien. Het besluit zal vooral relevant zijn voor grote groepen bedrijven met veel dochterondernemingen die regelmatig en in grote hoeveelheden bankgaranties accepteren.”

Als onderdeel van de voortdurende crypto-ontwikkelingen van het land, bereidt de Russische centrale bank zich voor op de lancering van de eerste consumentenpilot voor zijn digitale valuta (CBDC) op 1 april 2023. De digitale roebeltransacties zullen worden uitgevoerd door 13 lokale banken en verschillende handelaren, meldde Cointelegraph. .

De CBDC-pilot was aanvankelijk gepland voor 2024, maar werd verplaatst naar een eerdere datum omdat de Russische centrale bank SWIFT-alternatieven zocht in het licht van westerse economische sancties.

Plaats een reactie