Ripple versterkt marktaanwezigheid met investering in Bitstamp


Het populaire blockchain-technologiebedrijf Ripple heeft onlangs Bitstamp-aandelen gekocht. Dit werd onthuld nadat Galaxy Digital zijn kwartaalrapport onthulde.

De overname betrof aandelen die voorheen eigendom waren van een Amerikaanse investeringsmaatschappij, Pantera Capital, gespecialiseerd in digitale activa en op activa gerichte bedrijven.

Ripple zet zich in voor netwerkuitbreiding te midden van problemen

Ondanks geconfronteerd met een langdurige juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) blijft Ripple zich inzetten voor zijn groeidoelstellingen.

Ooit de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse dat is genoteerd dat het bedrijf ongeveer $ 1 miljard aan reserves bezit, die het kan gebruiken voor uitbreidingsinitiatieven.

De recente overname van Bitstamp-aandelen sluit aan bij de voortdurende inspanningen van het bedrijf om groeimogelijkheden na te streven in het steeds evoluerende landschap van digitale activa.

Met name de president en CIO van Galaxy Digital, Christopher Ferraro, noemde de verhuizing van Ripple in een aandeelhoudersupdate telefonische vergadering gehouden op 9 mei.

Ook een influencer binnen de gemeenschap, WrathofKahneman, gemarkeerd de aankoop en wees erop dat deze niet als louter een overname moet worden beschouwd.

Zijn tweet leidde tot speculaties over de recente stap van Ripple, met name of het bedrijf zijn On-Demand Liquidity (ODL)-doelstellingen wil voortzetten of zijn Liquidity Hub (LH)-oplossing wil verbeteren.

In de tussentijd blijft Bitstamp een van de langdurige partners van Ripple voor On-Demand Liquidity (ODL), waardoor hun bestaande samenwerking verder wordt verstevigd.

Eerder dit jaar bracht Bitstamp uitgebreid zijn diensten op de XRP Ledger (XRPL) door EUR-backed IOU’s in het netwerk te integreren.

Ripple XRP toont bearish signalen ondanks uitbreidingsbewegingen

XRP is momenteel handel in een negatieve trend vanaf 24 mei. De prijs van het activum onder de grens van $ 0,5 duidt op een verlies van 3,20% in de afgelopen 24 uur.

XRP-trends lager op de grafiek l XRPUSDT op Tradingview.com

Ook de huidige positie van XRP onder de 50-daags eenvoudig voortschrijdend gemiddelde (SMA) suggereert een bearish trend op korte termijn. Het geeft aan dat de XRP-prijs recentelijk is gedaald. XRP handelt echter boven de 200-daagse SMA, wat de mogelijkheid aangeeft van een langdurige bullish beweging na de bearish trend.

Dus hoewel de kortetermijnvooruitzichten voor XRP bearish kunnen zijn, is er potentieel voor een omkering en opwaartse beweging op de lange termijn.

De Relatieve sterkte-index (RSI) staat momenteel op 46,59, wat een neutrale status aangeeft en suggereert dat XRP niet sterk overbought of oversold is.

De overbought- en oversold-regio’s van de RSI liggen typisch op respectievelijk 70 en 30. Maar met de RSI naar beneden gericht, is er een mogelijkheid van neerwaartse prijsbewegingen naar het oververkochte gebied voordat er een trendomkering plaatsvindt.

Ondertussen staat de Moving Average Convergence Divergence (MACD) boven de signaallijn, wat een positief teken is. Het geeft momentum in opwaartse richting aan, mogelijk duidend op een prijsstijging.

Dit kan echter niet lang duren, aangezien het token onder de 50-daagse SMA wordt verhandeld.

Uitgelichte afbeelding van Pixabay en grafiek van Tradingview.comPlaats een reactie