Ripple rolt machine learning uit om enorme groei aan te pakken


Gisteren werd de Ripple Swell-conferentie afgerond, waarbij CEO Brad Garlinghouse enorme mijlpalen aankondigde voor de acceptatie van RippleNet en On-Demand Liquidity (ODL). Een van de belangrijkste aandachtspunten van de conferentie was de ontwikkeling van Central Bank Digital Currencies (CBDC’s).

In een nieuwe blogpost heeft Ripple nu ook onthuld dat het bedrijf het komende jaar een enorme groei verwacht. Op de conferentie kondigde Garlinghouse aan dat bijna 40 uitbetalingsmarkten nu live zijn op ODL, die 90% van de valutamarkten vertegenwoordigen.

Bovendien is het bedrijf deze week een potentieel gigantische samenwerking aangegaan met MFS Africa. Het bedrijf, met meer dan 400 miljoen gebruikers en meer dan 800 betalingscorridors in Afrika, heeft de grootste mobiele geldaanwezigheid op het continent. De in San Francisco gevestigde fintech heeft daarmee zijn zesde continent veroverd.

We hebben onlangs verschillende nieuwe OAO-klanten aangekondigd en zijn er trots op te kunnen zeggen dat OAO-uitbetalingsmarkten Afrika, Argentinië, België, Israël, Australië, Brazilië, Singapore, de VAE en het VK omvatten, en de lijst gaat maar door.

Om de groei het hoofd te bieden, werkt Ripple aan machine learning-mogelijkheden om de klantervaring verder te verbeteren. De technologie heeft tot doel het betalingsproces efficiënter te maken en tegelijkertijd de liquiditeit te beheren “op het hoogste niveau om een ​​reeks transactietypes te ondersteunen”.

Devraj Varadhan, SVP engineering bij Ripple merkte verder op dat de inspanningen op het gebied van machine learning en automatisering gericht zijn op liquiditeit, de ruggengraat van alle producten van het bedrijf. De lancering zal naar verwachting nog dit jaar plaatsvinden

“Terwijl de producten van Ripple in 2022 een aanzienlijke groei en schaal bereiken, blijven we oplossingen bedenken en leveren om duurzaam te groeien”, zei Varadhan, eraan toevoegend: “We zijn verheugd om dit jaar verschillende van die mogelijkheden te lanceren om ODL efficiënt te schalen om meer klanten te bedienen wereldwijd en om onze klanten de best mogelijke ervaring te bieden.”

Ripple: OAO maakt een enorme groei door

Zoals Ripple in de post stelt, maakt de op XRP-tokens gebaseerde betalingstechnologie een snelle groei door. OAO werd oorspronkelijk geïntroduceerd in 2018 om problemen met grensoverschrijdende betalingen op te lossen.

OAO richt zich nu echter ook op bedrijven. Om aan de groeiende vraag te voldoen, breidde Ripple zijn betalingsoplossing uit tot buiten de financiële instellingen. Nu bedient ODL ook zakelijke klanten zoals Nutrisource, Oceanus, Valency en New Horizon in verschillende segmenten, waaronder detailhandel, landbouw, e-commerce, technologie en toeleveringsketen.

“De OAO-oplossing van Ripple beantwoordt de eeuwenoude problemen van de sector met betrekking tot voorfinanciering en snelheid van afwikkeling van fondsen. Sinds we samenwerken met Ripple en gebruik maken van ODL, zijn we in staat geweest om onze kapitaalvereisten en financieringsstromen beter te beheren, waardoor we onze klanten een bijna realtime uitbetaling kunnen bieden”, aldus Dianne Nguyen, CEO van Hai Ha Money Transfer.

Na het faillissement van FTX is de XRP-prijs net als de hele cryptomarkt in afwachting, benieuwd of er nog meer besmettingseffecten zullen zijn. Op het moment van schrijven handelde XRP onder de 50, 100 en 200 Simple Moving Averages (SMA) op de 1-day chart. De RSI bevindt zich op 43 in neutraal gebied.

XRP wordt verhandeld voor $ 0,38. Afbeelding: TradingView

Plaats een reactie