Ripple onthult oplossing voor digitale valuta van de centrale bank


Ripple, een toonaangevende wereldwijde leverancier van op blockchain gebaseerde betalingsoplossingen, heeft aangekondigd de lancering van zijn Ripple CBDC-platform. Het platform is ontworpen om centrale banken, overheden en financiële instellingen een naadloze oplossing te bieden voor het uitgeven, beheren en distribueren van digitale valuta van centrale banken (CBDC’s) en stablecoins.

Met meer dan 90% van de landen die de ontwikkeling en implementatie van CBDC’s onderzoeken om financiële inclusie te vergroten, kosten te verlagen en risico’s in verband met binnenlandse en grensoverschrijdende betalingsprocessen te verminderen, zal het Ripple CBDC-platform een ​​revolutie teweegbrengen in de financiële dienstensector, volgens een persbericht.

Ripple CBDC-platform, een doorbraak voor financiële inclusie?

Door gebruik te maken van de kracht van blockchain-technologie die wordt gebruikt op de XRP Ledger, stelt het Ripple CBDC-platform centrale banken en overheden in staat om het volgende niveau van digitalisering naar hun financiële diensten te brengen en tegelijkertijd de toegang te bevorderen voor miljoenen mensen over de hele wereld die geen bank hebben. Het platform is ontwikkeld om meerdere gebruiksscenario’s aan te pakken, waaronder CBDC’s in de groothandel en detailhandel op een grootboek en uitgifte van stablecoins.

Bovendien biedt het verbeterde platform een ​​reeks functies, waaronder grootboektechnologie die is gebouwd op een nieuw privéboek dat wordt ondersteund door de energiezuinige kerntechnologie van de XRPL. Het stelt emittenten zoals centrale banken, monetaire autoriteiten of commerciële banken ook in staat om de volledige levenscyclus van hun op fiat gebaseerde digitale valuta te beheren, van het slaan en distribueren tot inwisselen en vernietigen, allemaal op een zeer veilige manier door gebruik te maken van de XRP De ingebouwde multi-signing-mogelijkheden van Ledger.

Bovendien kunnen financiële instellingen die aanzienlijke hoeveelheden digitale valuta aanhouden, interinstitutionele afwikkelings- en distributiefuncties beheren en eraan deelnemen. Particuliere en zakelijke eindgebruikers zullen hun digitale valuta veilig kunnen bewaren en betalingen voor goederen en diensten kunnen betalen en ontvangen op dezelfde manier als andere betalings- en bankapps vandaag de dag bieden.

In een reactie op de lancering van het Ripple CBDC-platform zei Surangel Whipps Jr, president van de Republiek Palau:

samenwerken met Ripple om onze nationale digitale valuta te helpen creëren, maakt deel uit van onze toewijding om toonaangevend te zijn op het gebied van financiële innovatie en technologieën, waardoor de inwoners van Palau meer financiële toegang krijgen.

Met het Ripple CBDC Platform positioneert Ripple zich als een belangrijke speler in de ontwikkeling van CBDC’s en stablecoins. Het vermogen van het platform om een ​​naadloze end-to-end oplossing te bieden voor het uitgeven, beheren en distribueren van digitale valuta zal waarschijnlijk de interesse wekken van centrale banken, overheden en financiële instellingen over de hele wereld die hun financiële diensten willen verbeteren en financiële inclusie willen bevorderen.

XRP’s opwaartse trend op de 1-daagse grafiek. Bron: XRPUSDT op TradingView.com

Uitgelichte afbeelding van iStock, grafiek van TradingView.com

Plaats een reactie