Ripple CTO versus. Craig Wright Fight gaat ronde 2 in


Ripple CTO David Schwartz en de zelfverklaarde Bitcoin-uitvinder Craig Wright botsten voor het eerst rond de kerstvakantie in een verbale woordenwisseling op Twitter. Zoals Bitcoinist meldde, eindigde het geschil met Schwartz die zijn tegenhanger negeerde, terwijl Wright dreigde een wetenschappelijk artikel over XRP in te dienen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission ter ondersteuning van de rechtszaak.

Na een korte pauze in de strijd, vond het verbale geschil een opwekking de afgelopen twee dagen. Wright, de leidende figuur achter Bitcoin SV (BSV), reageerde op een screenshot van een jaren oude tweet van Schwartz waarin de CTO van Ripple verklaarde dat Wright niet de uitvinder van Bitcoin is, Satoshi Nakamoto.

Wright liet dat niet zo en zei dat de CTO van Ripple niet begrijpt dat het niet “slechts” een computerwetenschappelijk probleem is. “Niet het bankwezen, geen economie, geen recht. En dit is de reden waarom XRP faalt”, vervolgde Wright.

Getriggerd door die verklaring, vestigde Schwartz zich in de tweede ronde van de verbale strijd en vroeg hij “merkwaardig genoeg” wat zijn definitie van falen is. “Het is zeker geen marktkapitalisatie aangezien de marktkapitalisatie van XRP rond de $17 miljard ligt en die van BSV minder dan $1 miljard. Misschien is het marktvolume? XRP voor $ 330 miljoen versus BSV voor ongeveer $ 20 miljoen? Nee, ik denk dat het dat ook niet is, ‘zei Schwartz, eraan toevoegend:

Het is je kleine vork van een kleine vork die bij elke denkbare maatstaf faalt terwijl je blijft uithalen naar iedereen die je dwingt om elk klein stukje realiteit onder ogen te zien.

Ripple kan XRP niet schalen

Vervolgens evolueerde de discussie naar de bewering van Wright dat de XRP Ledger niet kan worden geschaald. Beide concurrenten debatteerden over de voor- en nadelen van XRP in vergelijking met Wright’s Bitcoin-alternatief – BSV. Volgens Wright zal de blockchain die schaalbaar is de overhand krijgen, wat volgens de oprichter van Bitcoin SV alleen werkt met grotere blokken.

De CTO van Ripple wierp tegen dat er twee belangrijke redenen zijn waarom dit niet waar is. “Een daarvan is dat ik denk dat bijna alle laag 1’s zullen schalen als er voldoende vraag is, of het nu gaat om federatie, roll-ups, hogere lagen of andere manieren”, zei Schwartz.

Aan de andere kant gelooft Schwartz dat laag 1 niet hoeft te worden geschaald, het moet gewoon bestaan ​​en bruikbaar zijn om de overgrote meerderheid van het verkeer naar efficiëntere mechanismen te verplaatsen.

[…] En mijn standpunt hierover is een paar keer veranderd. Het is ook geen ja/nee ding. Het is echt een kwestie van hoeveel schaalvergroting zal zorgen voor hoeveel verschil in waarde/nut. Ik geloof niet dat laag 1 tientallen jaren of nooit miljoenen txns/sec nodig zal hebben.

Calvin Ayre, de uitgebreide sidekick van Craig Wright, weerlegde het argument met de volgende woorden:

Dit is waarom je zou moeten stoppen met praten… dit kan allemaal op chain worden gedaan… de technologie bestaat sinds 2009 toen Craig Bitcoin uitbracht… nChain heeft nu stukjes ervan gepatenteerd. Hou gewoon je mond en kijk, want je begrijpt het duidelijk niet.

David Schwartz ergerde zich zichtbaar aan de wilde scheldwoorden:

Je reageert op een beredeneerd argument met vaag gebrabbel vermengd met persoonlijke beledigingen, net als Craig doet. Ik snap waarom jullie zo goed met elkaar overweg kunnen.

Schwartz verwierp uiteindelijk ook het idee dat hij de hele affaire had veroorzaakt en beweerde dat hij er alleen maar op wees hoe fout Wright was. Uiteindelijk eindigde hij ronde twee door te zeggen:

Hij [Craig Wright] is alleen geïnteresseerd in XRP omdat hij denkt dat als ik denk dat hij XRP kwetst, ik zal stoppen met erop te wijzen dat hij ongelijk heeft in het openbaar. Hij begon er pas over te praten toen ik liet zien dat een argument dat hij aanvoerde (dat niets met XRP te maken had) complete onzin was.

Op het moment van schrijven stond de XRP-prijs op $ 0,3470 nadat hij gisteren een langbenige Doji-kaars in de 1-daagse grafiek had gezien.

XRP-prijs, 1-daagse grafiek

Uitgelichte afbeelding van Forbes, grafiek van TradingView.comPlaats een reactie