Regelgever ontkent FTX te vragen om voorrang te geven aan opnames voor Bahamaanse klantenDe Securities Commission of The Bahamas (SCB) heeft geweigerd crypto-exchange FTX op te dragen of te machtigen om prioriteit te geven aan opnames van Bahamaanse klanten.

In een verklaring op 12 november ontkende de effectencommissie heftig de inhoud van een brief van 11 november uitspraak van FTX op Twitter die suggereerde dat het de opdracht had gekregen van de “regelgeving en regelgevers van het Bahamaanse hoofdkwartier” om de opname van Bahamaanse fondsen te vergemakkelijken.

“De Commissie wil erop wijzen dat zij FTX Digital Markets, Ltd. geen prioriteit heeft gegeven aan, geautoriseerd of voorgesteld aan FTX Digital Markets, Ltd. om prioriteit te geven aan opnames voor Bahamaanse klanten”, luidt de verklaring, die werd gedeeld op de Twitter-pagina van de SCB.

Sinds FTX de opnames op 9 november heeft gepauzeerd, hebben de klanten van de crypto-uitwisseling geprobeerd manieren te vinden om hun vergrendelde geld op te nemen, waarbij veel van de activiteit via de Bahama’s ging.

Strategieën varieerden van het kopen van non-fungible tokens (NFT’s) op Bahama’s-gebaseerde accounts tot het aanbieden van premies aan FTX-medewerkers om hun land van verblijf naar de Bahama’s te veranderen.

Gerelateerd: Sam Bankman-Fried is ‘onder toezicht’ in de Bahama’s, op zoek naar vluchten naar Dubai

De SCB heeft echter gewaarschuwd dat eventuele opnames van fondsen kunnen worden teruggevorderd als onderdeel van de mogelijke liquidatieprocedure van het bedrijf.

“De Commissie merkt verder op dat dergelijke transacties kunnen worden aangemerkt als vernietigbare preferenties onder het insolventieregime en bijgevolg resulteren in het terugvorderen van geld van Bahamaanse klanten”, merkte zij op, en voegde eraan toe:

“In ieder geval keurt de Commissie de voorkeursbehandeling van een investeerder of klant van FTX Digital Markets Ltd. of anderszins niet goed.”

De laatste verklaring van de SCB komt slechts enkele dagen nadat de effectentoezichthouder de activa van FTX op 10 november heeft bevroren en de registratie van FTX in het land heeft opgeschort.

De SCB heeft ook de bevoegdheden van de bestuurders van de FTX ontnomen en zei dat het de “voorzichtige handelwijze” had bepaald om FTX in een voorlopige liquidatie te brengen “om activa te behouden en het bedrijf te stabiliseren”.

Volgens de verklaring benoemde het Bahamaanse Hooggerechtshof een voorlopige vereffenaar en zei: “geen activa van FDM, activa van klanten of trustactiva die door FDM worden gehouden, kunnen worden overgedragen, toegewezen of anderszins worden behandeld zonder de schriftelijke goedkeuring van de voorlopige vereffenaar .”

Cointelegraph heeft contact opgenomen met FTX voor commentaar, maar heeft geen onmiddellijke reactie ontvangen.Plaats een reactie