Rechters overwegen de argumenten van Grayscale in Bitcoin ETF-hoorzitting tegen SECRechters van het DC Circuit hamerden op de advocaten van de SEC toen ze hun beslissing verdedigden om de stap van Grayscale naar een spot bitcoin ETF niet goed te keuren.

Grayscale Investments LLC nam dinsdag deel aan pleidooien in het Amerikaanse Hof van Beroep voor het DC Circuit in verband met zijn pogingen om zijn populaire Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) om te zetten in een spot bitcoin exchange-traded fund (ETF). In deze pleidooien kozen de drie voorzittende rechters schijnbaar de kant van Grayscale in hun positionering.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft eerdere pogingen tot introductie van een spot bitcoin ETF herhaaldelijk ontkend. Dit heeft ertoe geleid dat Grayscale de SEC heeft aangeklaagd, omdat de beslissingen willekeurig waren en niet strookten met het besluit van de Commissie om Bitcoin-futures-ETF’s goed te keuren.

In de argumenten van vandaag prezen de voorzittende rechters, hoofdrechter Sri Srinivasan en rechter Neomi Rao voortdurend de SEC Senior Counsel Emily Parise over het onderscheid van de SEC tussen een futures ETF en een spot bitcoin ETF.

“[The prices] 99,9% van de tijd samen bewegen. Dus waar is de kloof, volgens de Commissie?” vroeg rechter Rao.

Het antwoord van de SEC was dat correlatie niet hetzelfde is als oorzakelijk verband, waarbij haar advocaten uitlegden dat de belangrijkste empirische vraag is of fraude en manipulatie op de spotmarkten futures op dezelfde manier beïnvloeden, zodat ze kunnen vertrouwen op het toezicht op de future-markten. Zonder dat ontbrekende empirische stuk, zei de raadsman van de SEC, kan het bureau er niet zeker van zijn dat het kan vertrouwen op toekomstig toezicht van CME om een ​​spot-ETF goed te keuren.

Ondervraging leidde tot de pontificering dat de SEC niet voldoende bewijs had geleverd om hun besluitvorming uit te leggen, waarbij rechter Rao tegen Parise zei: “De SEC heeft geen enkele verklaring aangeboden dat de indieners ongelijk hebben.”

Het volledige verslag van het verhoor is hier te beluisteren.

Plaats een reactie