Rechter bestempelt brief van senatoren tegen FTX-advocaten als ‘ongepast’


De faillissementsrechter van FTX heeft naar verluidt kritiek geuit op de gezamenlijke brief van vier Amerikaanse senatoren waarin wordt opgeroepen tot een onafhankelijke onderzoeker in de faillissementszaak van FTX.

Zoals gerapporteerd door Cointelegraph, stuurden de senatoren op 9 januari een brief waarin ze hun bezorgdheid uitten over de banden tussen FTX en hun wettelijke vertegenwoordiger, Sullivan & Cromwell LLP.

Tijdens een hoorzitting op 11 januari noemde rechter John Dorsey van de US Bankruptcy Court voor het District of Delaware de brief echter “ongepaste ex parte communicatie”, waarmee hij geen rekening zou houden bij zijn beslissing.

“Ik zal mijn beslissingen over de zaken alleen nemen op basis van toelaatbaar bewijs en de argumenten die ter openbare terechtzitting worden gepresenteerd”, zei hij tijdens de hoorzitting, volgens het rapport van Law360 op 11 januari.

Breng nu uw stem uit!

Ex parte verwijst naar een actie ondernomen door een partij in een gerechtelijke procedure zonder deelname van de tegenpartij.

De tweeledige brief van 9 januari was gericht aan rechter Dorsey door senatoren John Hickenlooper, Thom Tillis, Elizabeth Warren en Cynthia Lummis, waarin ze de benoeming van Sullivan & Cromwell LLP als raadsman van FTX in twijfel trokken, terwijl ze een motie steunden voor de benoeming van een onafhankelijke onderzoeker.

De motie werd ingediend door de US Trustee op 12 december.

Volgens de brief merkten de senatoren op dat het advocatenkantoor FTX eerder juridisch advies heeft gegeven en dat leden van het advocatenkantoor waren vertrokken om posities bij FTX in te nemen, wat een van de senatoren ertoe bracht te suggereren dat er mogelijk een belangenconflict was.

Een woordvoerder van Sullivan & Cromwell vertelde Cointelegraph dat het advocatenkantoor voldeed aan de definitie van “ongeïnteresseerd” volgens de US Bankruptcy Code en “nooit als primaire externe raadsman van een FTX-entiteit had gediend.”

Verwant: De namen van FTX-klanten blijven voorlopig verzegeld, oordeelt de rechter

Het ontslag door de rechter van de brief van de senatoren betekent niet dat hij de motie om een ​​onafhankelijke onderzoeker aan te stellen of Sullivan & Cromwell als raadsman van FTX zal goedkeuren, zal afwijzen.

De rechter zal nog steeds het bezwaar tegen de benoeming van Sullivan & Cromwell van FTX-schuldeiser Warren Winter moeten beoordelen, wiens vertegenwoordigers op 10 januari een aangepast bezwaar hebben ingediend waarin wordt beweerd dat de benoeming het vertrouwen van het publiek in het faillissementsproces zou kunnen ondermijnen en dat het advocatenkantoor zelf een “doelwit voor onderzoek” met betrekking tot zijn eigen “potentiële aansprakelijkheid”.

Onafhankelijke examinatoren worden vaak door faillissementsrechtbanken aangesteld om details van complexe zaken die bij hen worden aanhangig gemaakt te onderzoeken en zijn in staat om vanuit een onafhankelijk standpunt informatie aan de rechtbanken te presenteren.

Ze zijn aangesteld in andere spraakmakende faillissementszaken zoals Lehman Brothers tijdens de subprime-hypotheekcrisis en de cryptobeurs Celsius.Plaats een reactie