RAMONTIEK: HOE RAMON SEKSWERKERS UITBUIT (EN DIT KAN DOEN DOOR ONZE OVERHEID) | BOOS S07E14


Lees hier onze journalistieke verantwoording bij deze aflevering:

Bekijk hier onze mailconversatie met Ramon:

In maart dit jaar ontvingen wij een mail van een oud-werknemer van het bedrijf Ramontiek. Eigenaar Ramon organiseert met dit bedrijf seksfeesten door het hele land in verschillende clubs. Maar, zo zegt de oud-werknemer: hier gaat van alles mis. En goed mis. Van betalingen tot overmatig drugsgebruik van de eigenaar, tot onveiligheid op de werkvloer, tot Ramon die op verschillende manieren misbruik zou maken van zijn werknemers. En dat vrouwen toch bij Ramon belanden is eigenlijk niet zo gek. Niet alleen omschrijven mensen hem als een man met mooie praatjes, maar er is ook nog een heel pad wat je bewandelt als sekswerker voor je bij iemand als Ramon terecht komt – de route van schelden met ‘hoer’ tot aan een vermeende groepsverkrachting en de rol die de overheid daarin speelt.

Dit is een video is van de publieke omroep, en deze video is deel van een onderzoeksjournalistiek programma.

Ook boos? Of wil je klokkenluiden? Mail ons op boos@bnnvara.nl!

Je wordt opgelicht. Een influencer levert jouw product niet. Een huisjesmelker maakt misbruik van de markt en jaagt jou op extra kosten. Je mag ergens homo zijn, maar niet homo doen. Je baas intimideert je op de werkvloer. Er moet een wet veranderen die jou en jouw leven in de weg zit. Het moet anders. Kortom: je bent boos! Weet ons dan te vinden, want wij helpen jou graag met grote én kleine problemen.

Elke donderdag om 16:00 uur op dit kanaal!

Volg ons ook op Instagram:

http://instagram.com/debroervanroos
e

30 gedachten over “RAMONTIEK: HOE RAMON SEKSWERKERS UITBUIT (EN DIT KAN DOEN DOOR ONZE OVERHEID) | BOOS S07E14”

 1. Als je als prof bokser/vechter in een gevecht komt met een andere prof bokser/vechter, buiten een officieel en gecontracteerd gevecht om, dan kan je ook aangeklaagd worden met mishandeling. Dat is toch niet een aanklacht van het niet betalen voor een (niet geplande en ongewenste) dienst of diefstal van een dienst?
  Vet rare redenatie van de politie.

 2. Ja dit is vrijheid en liberalisme voor je…vooral niet in God gaan geloven en het komt vast heel goed met je.

 3. Tijd om ander werk te zoeken of niet🤦‍♂️ wat had je anders verwacht ? "Sekswerker" is een verkeerde definitie je bent en blijft een hoer die zich in het duistere criminele milieu bevindt. Beter kap je ermee en zoek je een waardig baantje en wees niet zo hebzuchtig naar geld.

 4. Dus ze word sekswerker omdat ze van haar hobby haar werk maakt maar vervolgens noemen ze het verkrachting

 5. Belachelijk hoe die mannen zich gedragen tegenover de vrouwen maar ik wil toch even kwijt dat ik het er niet mee eens ben dat we sexwerkers moeten normaliseren. Je bent gewoon te lui of te dom om een fatsoenlijke baan / ondernemen te starten

 6. Wees een beetje respectvol? Sorry maar ik heb weinig respect voor die Ramon…Voor jouw wel Tim en ook zeker voor de sekswerkers in kwestie, en al helemaal voor die arme meid die samen met jullie Ramon confronteerde. Super dapper! Ik zou zeggen, ga lekker door met je beroep, laat zo'n smerige onderwereldpooier je daar voor niet vluchten. Seks is fijn en het is ook mijn hobby, en als jij dat ook zo vind laat je niet afschrikken, maar weet in ieder geval wat voor types je MOET vermijden! Veel succes en be safe!

 7. Erg goede aflevering en de uitleg over de rechten en plichten van sekswerkers tegenover die van een ‘gerechtvaardigd beroep’ ook erg duidelijk.
  Enorm kwalijk hoe sekswerk nog steeds in zo’n ‘kwaad daglicht’ wordt geplaatst, het is gewoon werk en dient als zodanig benaderd te worden.
  Sekswerk is werk en verkrachting is verkrachting.
  Bedankt Tim en team! Ga vooral zo door.

 8. Eerste klas ezels zonder hersencellen. Wie gaat er werken op een seks feest van 200 man. Als je je lichaam verkoopt heb je geen enkele eigenwaarde. Jongeren in Nederland vinden normaalste zaak om geslachtsdeel met iedereen te delen. Geen enkele vorm van zelfrespect. Laat lekker oude mannen je aanraken eigen schuld

 9. Beetje onzin om te menen 'sekswerk' te moeten normaliseren….stuur je eigen dochter of zo maar naar sekswerk-school doei

 10. Je ziet duidelijk dat ramon oprecht is en eerlijk is. Bij dit soort gevaarlijk beroepen zijn dit de risicos die mee spelen je kan niet zeggen dat het meiden heel eerlijk zijn

 11. Of je het nou als werk doet of niet, verkrachting komt te veel en is niet ok.
  Zelfs door je eigen man waarmee je getrouwd bent kun je verkracht worden.
  "NEE" is namelijk: NEE

 12. De reactie van de politieagente, dat er geen sprake is van verkrachting, maar van het gratis afnemen van een dienst (zeg maar diefstal) is bijzonder opmerkelijk. Met die logica zou iemand die in een donker steegje wordt getrokken en daar wordt verkracht alleen écht verkracht zijn als het slachtoffer geen sexwerker is. Dus er wordt bij aangifte van verkrachting tegenwoordig standaard gevraagd of het slachtoffer geen sexwerker is..? Lijkt me sterk..
  En er komt iemand huilend aangifte doen na zo'n 'feest' van die Ramon, vertelt wat er gebeurd is, en krijgt als reactie: "Nou, gelukkig ben je niet verkracht. Je bent alleen beroofd." Pff, die agente snapt het echt niet..

 13. Wie weet het belangrijkste verschil tussen fysiotherapeut en sekswerker zijn, als je kijkt naar de aard van de handelingen? Dat is iets wat niet duidelijk wordt uit deze film en toch wel een essentieel onderscheid is tussen beide beroepen.

 14. Geen enkel medelijden met dit soort mensen. Je zet jezelf neer als vuilnis, verwacht dan ook dat je behandeld wordt als vuilnis 👍🏽

 15. Bizar dat mensen hier geen onderscheid lijken te kunnen maken tussen het beroep van vakkenvullen of sekswerken. Of geen verschil weten te maken tussen fysiotherapie geven of sekswerken. Bizar en uiteindelijk mensonterend. En dat blijkt ook wel uit dit filmpje: weinig tot geen respect is er vanuit mannen voor vrouwen wiens lichaam ze kunnen gebruiken tegen geld. Voor hen ben je niet een mens maar zelf een gebruiksvoorwerp. De klant gebruikt het lichaam van de dienstverlener. En jammer dat dit gemeengoed is geworden, dit gebruik van vrouwenlichamen die te koop zijn. Op grond van deze aanname worden alle andere vrouwen in onze cultuur ook als gebruiksvoorwerp gezien en lastiggevallen. Er wordt weleens beweerd dat sekswerkers onze samenleving veiliger maken op dit gebied. Ik denk dat alleen al hun aanbod jongens een verkeerd vrouwbeeld meegeeft en juist negatieve invloed heeft. En dat is vet klote voor alle vrouwen die niets te maken willen hebben met een Ramon of 1 van de 200 gasten van een nymfomanenfeest. Iedereen die zijn lichaam verkoopt is zogezegd gek. Zeggen ze in Zweden bijvoorbeeld. Je maakt er risico mee op een groepsverkrachting blijkt uit dit filmpje. En er is geen man, onbetaald en wel, die het voor je zal opnemen en voor veiligheid zal zorgen. En de mannen die verantwoordelijkheid zouden moeten hebben en dragen zien hier vanaf. Een dikke waarschuwing dus voor iedere vrouw!

 16. Mooi hoe die alsnog antwoord geeft nadat hij zegt geen antwoord te willen geven

 17. Respect dat jullie aandacht besteden aan deze vreselijke onderwerpen!

 18. Geen enkel beetje medelijden met deze mensen, je hebt geen talent en zet jezelf als vuilnis weg 💀

 19. Fantastische journalistiek en belangrijke duiding. Dit helpt kwetsbare mensen. Top.

 20. Pisvlek en wat praat ie als een mongool. Kan niet eens articuleren. Zelf een keer in de reet neuken als ie een dopje teveel heeft gehad. 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

 21. SMERIGE LAFFE……AAP!!! “AFSCHIETEN” DEZE SMERIGE VERKRACHTER!!!!!!!!!!!!🤬🤬🤬🤬🤬JE VERDIENT OM LANGZAAM HARTSTIKKE KAPOT TE GAAN , HOPELIJK GEBEURT DIT SNEL! 🤮VAST EN ZEKER VERDWIJN JE OOIT ACHTER DE TRALIES EN WORDT JE IEMANDS KLEINE B.TCH!!! 😂DAN VOEL JE WAT DIE ARME VROUWEN DOORMAAKTEN! GORE AAP!!!!!!!!😡

 22. Heb na de eerste 10 minuten de video stopgezet om even te huilen. Als vrouw en rechtenstudente kan ik me hier zo kwaad om maken. Als vrouw ben ik in dat opzicht kwetsbaar en als rechtenstudente schiet er van alles door mijn hoofd ( dit is strafbaar en dat kan bewezen worden).

  Er is dus totaal geen respect voor vrouwen en hun wil. Mannen klagen wel altijd dat we op ze afgeven, maar daar is dus een verdomd goede reden voor. Klopt, niet alle mannen zijn zo, maar wel net iets te veel.

 23. Moeten ze ander werk zoeken….. er is zat….. ze willen makkelijk geld en dan gaan ze nog zielig doen.

Reacties zijn gesloten.