Probeer deze Moederdag Bitcoin aan je moeder uit te leggenDit is een opinieredactioneel commentaar van Hector Alvero, een Bitcoin-opvoeder die fungeert als co-host van de Broward County Bitcoiners-bijeenkomst.

Bron

Als Bitcoiners houden we van het opwindende gevoel een nieuwe persoon in de Bitcoin-reddingsboot te brengen. Velen van ons werken constant om onze vrienden, onze collega’s en onze buren te oranje pillen, in een poging om er zoveel mogelijk te redden voordat het fiat-schip zinkt. We zullen zelfs proberen de ober in ons favoriete lokale restaurant een oranje pil te geven door ze te helpen een Lightning-portemonnee te downloaden en aan te bieden om ze een grotere fooi te geven om ze te helpen “van nul af te komen”.

Maar hoe zit het met je moeder? Heb je haar hetzelfde cadeau gegeven dat je hebt gegeven aan de Uber-chauffeur die je van je laatste conferentie of bijeenkomst naar huis heeft gebracht? Heb je de tijd genomen om haar te helpen begrijpen welke impact inflatie heeft op haar economische zekerheid en hoe Bitcoin haar kan beschermen tegen de financiële aardbeving die eraan komt? Heb je haar geholpen te begrijpen wat geld is en waarom Bitcoin de grootste besparingstechnologie is die ooit is ontdekt?

Als dat zo is, dan juich ik je toe. Als je er nog niet bent, is deze Moederdag het perfecte moment om haar te laten zien dat je genoeg van haar houdt om de tijd te besteden die ze nodig heeft om Bitcoin te begrijpen.

Je denkt misschien: “Ik heb het al geprobeerd, maar ze snapte het niet.” Daar kan ik mee sympathiseren. Mijn moeder snapte het ook niet meteen. Ze zei dat het klonk als een Ponzi-plan en dat het geen geld kon zijn omdat het niet echt was en nergens op steunde.

Misschien heb je een aantal van deze zelfde bezwaren gehoord. Misschien ben je gefrustreerd en denk je dat je het gewoon moet laten gaan. Zo ja, stel jezelf dan de volgende vraag: hoe vaak heeft je moeder je iets uitgelegd dat je eerst niet begreep? Ze heeft waarschijnlijk niet zomaar opgegeven om je te helpen leren en groeien. Ga je haar nu opgeven nu haar hele toekomst op het spel staat? Natuurlijk niet… je bent een Bitcoiner.

Bron

Denk terug aan toen je voor het eerst over Bitcoin hoorde. Heb je het meteen door? Ik niet. Een vriend vertelde me over Bitcoin op een Halloween-feest in 2015, en hoewel ik het niet afwees, begreep ik het belang ervan in eerste instantie zeker niet. Het leven was druk, en dus vergat ik het ongeveer een jaar totdat hij het eind 2016 opnieuw probeerde en me hielp genoeg te leren om een ​​klein bedrag te kopen en aan mijn reis te beginnen. Misschien heb je een soortgelijk verhaal van iemand die het bleef proberen totdat je deze revolutionaire technologie voldoende begreep om je eerste stap te zetten op weg naar economische vrijheid en soevereiniteit. Stel je voor hoe anders je kijk op de toekomst zou zijn als ze het niet waren blijven proberen.

Vergeet niet dat Bitcoin moeilijk te kraken is. Het was voor mij, en misschien ook voor jou. Het is over het algemeen ook moeilijker te begrijpen hoe ouder iemand is, omdat hij langer in zijn economische omstandigheden heeft geleefd dan een jongere persoon, en vaak terughoudender is om een ​​nieuw paradigma te accepteren. Verandering kan beangstigend zijn, vooral voor iemand die zich misschien in de war voelt over waarom de wereld uit de hand lijkt te lopen. Het kan meer geduld vergen. Er zijn misschien nog een paar gesprekken nodig of het opsplitsen van grote onderwerpen in kleinere voordat de lamp voor je moeder aangaat. Probeer iets te vinden dat ze kan relateren aan die Bitcoin-fixes en concentreer je alleen op dat aspect. Relevantie is een krachtig instrument om te overtuigen.

Verdeel Bitcoin-onderwerpen voor je moeder

Bron

Voor mijn moeder ging het lampje in haar hoofd branden toen ik een deel van de waardepropositie van Bitcoin relateerde aan iets dat ze uit haar eigen leven begreep. In haar geval was het de weerstand van Bitcoin tegen censuur en confiscatie.

Mijn moeder groeide op in Cuba en was een tiener toen Fidel Castro eind jaren vijftig aan de macht kwam. Ze herinnert zich hoe het schamele spaargeld van haar familie, dat mijn grootvader in een glazen pot verborgen in huis bewaarde, werd gedemonetiseerd toen het nieuwe regime aan de macht kwam. Mijn grootvader weigerde het geld in te leveren en begroef de pot in de achtertuin. Hij vertrouwde erop dat uiteindelijk alles weer zou worden zoals het was en dat de oude valuta weer geaccepteerd zou worden.

Dit is nooit gebeurd en mijn grootouders moesten kort daarna met mijn moeder het eiland ontvluchten. Ze moesten ook de waardeloze stukjes papier achterlaten die in de achtertuin van het huis waren begraven en die ze ook niet meer bezaten dankzij de afschaffing van privé-eigendomsrechten door de nieuwe regering.

Ze verloren het geld, het huis en ze ontsnapten ternauwernood met hun leven. Toen ik met haar sprak over Bitcoin in termen van eigendom dat niemand van haar kan afnemen, begreep ze het.

Geef deze Moederdag een Bitcoin cadeau

Deze Moederdag moedig ik je aan om het opnieuw te proberen. Probeer het opnieuw, zoals je moeder je aanmoedigde toen ze je leerde fietsen, en probeer het opnieuw, zelfs als je bleef vallen. Probeer het opnieuw zoals mijn moeder deed toen ze me leerde inparkeren, zelfs nadat ik over de vuilnisbak was gereden… twee keer.

Ze heeft je nooit opgegeven, en nu is het jouw beurt om in haar te geloven en de gunst terug te geven. Dit is het moment waarop je haar kunt laten zien dat die lessen van doorzettingsvermogen, geduld en liefde hebben aangeslagen. Deze Moederdag is jouw kans om haar leven en toekomst te redden, en haar terug te betalen voor het geven van beide dingen aan jou.

Bron

Dit is een gastpost van Hector Alvero. Geuite meningen zijn volledig van henzelf en komen niet noodzakelijkerwijs overeen met die van BTC Inc of Bitcoin Magazine.

Plaats een reactie