Polygon Labs werkt samen met Unstoppable Domains om top-level domeinen te lancerenPolygon heeft de mogelijkheid gelanceerd om Web3 .polygon-domeinnamen te creëren in samenwerking met Unstoppable Domains. Het aanbod stelt gebruikers in staat om in te loggen op Web3-applicaties, gebruik te maken van voor mensen leesbare portemonnee-adressen en gedecentraliseerde websites te maken.

De service zal beschikbaar zijn voor naar schatting 180 miljoen gebruikers en 40.000 services in het Polygon blockchain-ecosysteem. Unstoppable Domains maakt gebruik van Polygon om gedecentraliseerde domeinen te slaan zonder gaskosten. Tot nu toe zijn er meer dan 2,7 miljoen domeinen geregistreerd op de Polygon-blockchain.

Gebruikers kunnen .polygon-domeinen gebruiken om digitale identiteiten te creëren die compatibel zijn met 750 applicaties, games en metaverse platforms. Deze kunnen worden gebruikt om in te loggen op web-apps, als adressen voor cryptocurrency-portemonnees en gedecentraliseerde websites.

Gerelateerd: stand van zaken: gedecentraliseerde domeinservices weerspiegelen de vooruitgang in de sector

Unstoppable Domains stelt gebruikers ook in staat om profielen aan te maken die kunnen worden verbonden met sociale mediakanalen en fungeren als een digitale identiteit op Web3-platforms en -netwerken.

Een verklaring van Sanket Shah, vice-president bedrijfsontwikkeling van Polygon Labs, benadrukte het belang van het ontsluiten van digitale identiteiten die eigendom zijn van gebruikers voor Polygon-gebruikers:

“Web3-domeinen zullen onze gemeenschap een digitale identiteit geven die ze volledig bezitten, zodat ze kunnen inloggen op dapps zonder hun persoonlijke informatie prijs te geven en crypto kunnen verhandelen zonder lange portemonnee-adressen.”

Unstoppable Domains biedt vanaf 16 maart ook toegang tot premium .polygon gaming en digit domeinen.

Gedecentraliseerde domeinservices zoals Unstoppable Domains en Ethereum Name Service (ENS) zijn het afgelopen jaar populair geworden, met een aanzienlijke groei in geregistreerde domeinen.

Amerikaanse cryptocurrency-uitwisseling Coinbase werkte samen met Unstoppable Domains en biedt in augustus 2020 betalingen aan via domeinhandvatten in plaats van cryptografische adressen. Coinbase werkte vervolgens samen met ENS in september 2022 om gebruikers gratis “name.cb.id”-gebruikersnamen te bieden in een poging om alfanumeriek te vervangen wallet-adressen met voor mensen leesbare alternatieven.

Plaats een reactie