Polygon kondigt voorgestelde hardfork aan gericht op het verbeteren van de kettingprestaties


Toonaangevende Ethereum-schaaloplossing Polygon heeft zijn plannen onthuld om op 17 januari 2023 een hardfork in zijn PoS-keten te implementeren. Volgens een tweeten op 12 januari verklaarde Polygon dat de voorgestelde hardfork “goed nieuws” is voor zowel ontwikkelaars als gebruikers, omdat het zal helpen een “betere” gebruikerservaring te creëren.

Via een blogpost op hun officiële website onthulde Polygon meer details over de aankomende hardfork, waarin staat dat het de netwerkprestaties wil verbeteren door het optreden van gaspieken te verminderen en reorganisaties te elimineren.

Polygon’s Hardfork om gaspieken te verminderen

De Polygon PoS-keten is misschien wel de grootste Ethereum layer-2-schaaloplossing, waardoor ontwikkelaars en gebruikers kunnen genieten van snellere transacties en lage gaskosten terwijl de veiligheid van het Ethereum-netwerk behouden blijft.

Polygon ervaart echter van tijd tot tijd een hoge netwerkvraag, wat soms resulteert in een exponentiële stijging van de gastarieven, ook wel “gaspieken” genoemd. Hoewel hogere gaskosten worden verwacht tijdens verhoogde netwerkactiviteit, worden “gaspieken” beschouwd als een anomalie in blockchain-operaties.

Om dit probleem aan te pakken, stelt Polygon dat de voorgestelde hardfork de “BaseFeeChangeDenominator” zal verdubbelen van 8 naar 16, waardoor het wijzigingspercentage voor de basisgasvergoeding wordt verlaagd van 12,5% naar 6,25%.

Met deze upgrade moeten gebruikers nog steeds anticiperen op een stijging van de gaskosten tijdens verhoogde on-chain-activiteit. Extreme schommelingen in de gastarieven behoren echter tot het verleden.

Voorgestelde Hardfork lost ook ketenreorganisaties op

Een reorganisatie of ketenreorganisatie zorgt ervoor dat een blockchain tijdelijk twee parallelle versies van zichzelf produceert. Reorgs zijn een hoog risico omdat ze kunnen resulteren in dubbele of verloren transacties. Bovendien verhogen ze de kwetsbaarheid van een blockchain voor aanvallen gedurende de periode van hun bestaan.

Om het optreden van reorganisaties op de Polygon PoS Chain te elimineren, is het team van ontwikkelaars van plan om de tijd die nodig is om transacties te valideren en een blok te produceren, te verminderen.

Volgens de blogpost zal de aankomende hardfork de sprintlengte van het netwerk verminderen van 64 blokken naar 16 blokken, waardoor nieuwe blokken in 32 seconden kunnen worden gemaakt in vergelijking met de huidige blokproductietijd van 128 seconden.

Het is vermeldenswaard dat de voorgestelde polygoon-hardfork nog steeds wacht op goedkeuring voor implementatie door de netwerkgemeenschap.

Bij het voorbereiden van zijn gebruikers op de hardfork heeft Polygon echter verklaard dat al zijn bestaande infrastructuurproviders hun knooppunten vóór 17 januari moeten upgraden. Het team verzekerde ook dat de werking van dApps niet zal worden beïnvloed door de aanstaande netwerkveranderingen.

Ten slotte verklaarde Polygon dat alle MATIC-houders en netwerkdelegators niets hoeven te doen met betrekking tot de voorgestelde hardfork. MATIC is de native munt van het Polygon-netwerk en de 10e best presterende cryptocurrency ter wereld, met een totale marktkapitalisatie van $ 8.693.212.413, gebaseerd op gegevens van CoinGecko.

Op het moment van schrijven wordt het gewaardeerd op $ 0,9694 per eenheid, waarbij het in de afgelopen 24 uur slechts 0,5% van zijn waarde heeft verloren.

MATIC handelt tegen $ 0,9726 | Bron: MATICUSD-grafiek op Tradingview.com.

Uitgelichte afbeelding: Polygon.com, grafiek van Tradingview.comPlaats een reactie