Polkadot koppelt met Beatport om elektronische muziek op keten te brengen


Polkadot is een blockchain die we recentelijk niet hebben geassocieerd in de entertainment- en sportverslaggeving hier bij Bitcoinist. Blockchains zoals Polygon, Solana, Tezos en Avalanche (onder andere) hebben op verschillende manieren een zeer culturele of creatieve benadering gekozen, maar Polkadot is de laatste tijd zelden in die dialoog geweest, ondanks dat het een consistente top 20-speler is.

Dat tij zou aan het keren kunnen zijn, aangezien de keten deze week een nieuwe samenwerking met elektronische muziekkrachtpatser Beatport heeft aangekondigd.

De twee partijen gaan samenwerken aan een nieuw on-chain elektronisch muziekplatform. Laten we eens kijken naar de details die we tot nu toe weten.

Beatport ontmoet Polkadot

Beatport en Polkadot lanceren Beatport.io, momenteel een landingspagina die naar een wachtlijst leidt. Nu het platform tot leven komt, wil het een platform zijn dat “artiesten, producers en platenlabels in staat stelt te genieten van de voordelen van Web3, terwijl het ook muziekfans de kans geeft om de waarde van digitale verzamelobjecten te ontdekken en hun band met hun favoriete artiesten en dj’s”, aldus een naamregel in een persbericht aan Bitcoinist.

Naast het uitbouwen van dit op muziek gebaseerde platform, zullen de twee partners ook werken aan congruente activeringen van live-evenementen, met als doel 10 evenementen in de komende anderhalf jaar; elk evenement zal proberen een nieuwe NFT-collectie op het platform te vieren.

Beatport is al bijna twee decennia een belangrijk onderdeel van de dj-gemeenschap, met een catalogus van meer dan 16 miljoen tracks en een netwerk van platenlabels dat zich uitstrekt over bijna 100.000 labels. Beatport maakt gebruik van de gemeenschap via streaming, plug-ins, geluidspakketten en meer – allemaal gebieden die bevorderlijk zijn voor het huidige web3-landschap.

Polkadot (DOT) will be working with Beatport to change the game in electronic music. | Source: DOT:USD on TradingView.com

On-Chain: muziek, entertainment en cultuur in het algemeen

Polkadot heeft een relatief rustige start gehad in 2023, en deze verhuizing markeert de eerste stappen van de keten in een muziek- en cultuurverticaal op dit soort omvang en schaal. Eerder dit jaar zagen we dat het in Polkadot gevestigde Astar Network een hackathon organiseerde die de Japanse Toyota Motor Corporation als sponsor aantrok. Verder is het een rustig jaar geweest voor zakelijke en culturele partners, en dit laatste verhaal schudt zeker de boel wakker voor Polkadot.

Elders in crypto en muziek hebben we gezien hoe het web2-muziekmonster Spotify zijn tenen in het zand doopte, Warner Music Group koppelde aan OpenSea, en blockchains waren zelfs agressief in het bouwen in deze branche: VAULT is een nieuw platform in de maak vanaf de mede-oprichters van het platform voor sportweddenschappen FanDuel, dat wordt gebouwd op Solana, en het op Flow gebaseerde ChartStars werken samen met Billboard en Universal Music Group.

Kan web3 de manier waarop we omgaan met muziek veranderen? Tal van projecten op tal van ketens werken precies daar naartoe.

Plaats een reactie