Polkadot-koopmogelijkheid naarmate de bullish-vooruitzichten voortduren


De Polkadot-prijs heeft in de afgelopen handelssessies de weerstandsgrens van $ 5 overschreden. In de afgelopen 24 uur is DOT met 3,8% gestegen. De prijs van Bitcoin is enorm gestegen, waardoor andere altcoins ook omhoog zijn gegaan in hun respectievelijke grafieken.

Toen Bitcoin de prijs van $ 18.000 overschreed, braken andere altcoins voorbij hun onmiddellijke weerstandsmarkeringen. Het Polkadot-prijsmomentum blijft bullish in het kortere tijdsbestek. De technische vooruitzichten voor DOT lieten zien dat ondanks een prijscorrectie de accumulatie op de grafiek toenam.

De vraag naar Polkadot vertoonde ook een stijging op de kaart. De prijs van het activum moet boven de ondersteuningslijn van $ 5,40 blijven en het weerstandsniveau van $ 6,20 doorbreken als de munt gedurende een langere tijd een bullish houding moet behouden.

De daily chart van DOT wijst ook op een inkomende prijsdaling, wat betekent dat traders shortmogelijkheden kunnen krijgen. Momenteel wordt DOT verhandeld met een korting van 89% ten opzichte van zijn recordhoogte ooit in 2021.

Polkadot-prijsanalyse: eendaagse grafiek

Polkadot werd geprijsd op $ 5,89 op de eendaagse grafiek | Bron: DOTUSD op TradingView

DOT wisselde handen uit voor $ 5,89 op het moment van schrijven. Polkadot had een cup-and-handle-patroon gevormd, wat betekent dat het bullish momentum kan aanhouden, en daarom hervatte Polkadot zijn reis naar het noorden op de daily chart.

De overheadweerstand voor de munt bedroeg $ 6. Het omverwerpen van de $ 6 kan de munt naar $ 6,20 brengen. Omdat Polkadot overbought was, kon de vraag naar de munt naar beneden druppelen.

Hierdoor kan de prijs enkele handelssessies dalen voordat deze weer begint te stijgen. In het geval van een prijsherziening, zal DOT zijn lokale ondersteuning tegenkomen op $ 5,40 en vervolgens op $ 5,33.

Deze twee niveaus kunnen een instappunt zijn voor kopers, aangezien de altcoin in waarde zal stijgen nadat deze deze ondersteuningslijnen heeft geraakt. De hoeveelheid Polkadot die in de laatste sessie werd verhandeld, was nog steeds groen, wat aangeeft dat er koopdruk bleef.

Technische Analyse

Stip
Polkadot toonde een opleving van de vraag op de eendaagse grafiek | Bron: DOTUSD op TradingView

Het activum had de afgelopen week een recordaantal van meerdere maanden veiliggesteld. De munt was een week geleden overgewaardeerd en als gevolg daarvan is de vraag iets teruggelopen. De Relative Strength Index viel terug vanaf de 80, wat een teken was dat het activum overbought was.

Bij het ter perse gaan registreerde DOT opnieuw een opleving, wat aangeeft dat de koopkracht weer aan het toenemen was. Wat dat betreft, lag de prijs van DOT boven de 20-Simple Moving Average-lijn, wat erop duidt dat kopers het prijsmomentum in de markt aanstuurden.

De munt bevond zich ook boven de 50-SMA (gele) lijn. Desondanks kruiste de 50-SMA-lijn de 20-SMA-lijn, wat een dodenkruis betekende. Een overlijdenskruis betekent een inkomende waardedaling. Deze lezing komt overeen met handelaren die de kans vinden om short te gaan op het activum.

Stip
Polkadot vertoonde teruglopende koopsignalen op de eendaagse grafiek | Bron: DOTUSD op TradingView

De Moving Average Convergence Divergence (MACD), die prijsmomentum en omkeringen weergeeft, vertoonde dalende koopsignalen. Dit betekent dat de prijs tijdens de volgende handelssessie zal dalen.

De Parabolic SAR kiest ook de kant van de MACD, aangezien de stippellijnen boven de prijskandelaar werden gevormd, wat aangeeft dat de prijsrichting van het activum negatief begon te worden. Over het algemeen zouden de stieren de prijsactie in het kortere tijdsbestek kunnen blijven domineren.

Uitgelichte afbeelding van UnSplash, grafieken van TradingView.com

Plaats een reactie