Polkadot (DOT) Ecosysteem groeide enorm in Q4 2022, wat te verwachten?


Polkadot biedt interoperabiliteit tussen verschillende blockchains voor gebruikers met behoud van hoge schaalbaarheid en snelheid bij het verwerken van transacties. Polkadot, ook wel bekend als een multichain-netwerk, ondersteunt veel parachains, waardoor ontwikkelaars hun blockchains naadloos kunnen bouwen.

Er zijn verschillende blockchain-projecten in de gedecentraliseerde financiële sector (DeFi). Deze platforms komen meestal met verschillende producten en diensten met betrekking tot cryptocurrency en blockchain-technologie. Vervolgens raakten gebruikers geïntrigeerd door het volledige potentieel in de DeFi-ruimte.

Er was echter de uitdaging hoe een gebruiker via één platform toegang kon krijgen tot meer dan één blockchain- en DeFi-applicatie. Dit is waar de waardepropositie van de Polkadot prominent werd.

De laatste paar maanden in 2022 waren moeilijk in de cryptomarkt, aangezien de prestaties van de meeste crypto-activa en -projecten drastisch daalden. Bovendien bracht de onverwachte ineenstorting van de FTX-crypto-uitwisseling een verwoestende toestand met zich mee die tot verliezen in de crypto-ruimte leidde.

DOT heeft echter een positief verhaal te vertellen. Het multichain-netwerk meldt een enorme groei in zijn ecosysteem in het vierde kwartaal van 2022.

De recente prestatie doorkruist verschillende oriëntatiepunten en aspecten. Met name het protocol en de bijbehorende projecten vorderden technisch met veel samenwerkingsovereenkomsten en meer technologische acceptatie.

DOT-prijs toont positief momentum in de afgelopen 24 uur l DOTUSDT op Tradingview.com

Parachain-migratie van Kusama naar Polkadot

Op 3 oktober 2022 registreerde Polkadot zijn eerste succesvolle parachain-migratie vanaf zijn kanarie-netwerk, Kusama. Het KILT-protocol voltooide een volledige migratie van de Kusama Relay Chain naar Polkadot Relay Chain.

Deze mijlpaal toont Kusama als een geschikt platform om digitale applicaties in een echte omgeving te stresstesten. Daarom konden de ontwikkelaars de bijbehorende risico’s beperken vóór alle relevante upgrades om stabiliteit en veiligheid te garanderen.

Door Kusama te gebruiken vóór de migratie, bereikte het KILT-protocol decentralisatie. Ook bevatte het protocol nieuwe functionaliteiten in de upgrade, waardoor het nut en de efficiëntie werden vergroot. Door de samenwerking met Polkadot integreerde KILT digitale identiteiten via gedecentraliseerde identifiers (DID’s).

Partnerships en lancering van Pools Distinguished Polkadot (DOT) in Q4 2022

De officiële Twitter-pagina van Polkadot onthulde zijn succes voor het laatste kwartaal van 2022. Het multichain-netwerk bestaat uit 74 parachains, meer dan 550 projecten, 300 gedecentraliseerde applicaties en meer dan 2.500 actieve ontwikkelaars in zijn ecosysteem. De groei voor de DOT- en Kusama-gemeenschappen is geweldig sinds de lancering van de parachains.

Het uitzetsysteem van Polkadot kreeg opvallende updates door de lancering van nominatiepools en het uitzetdashboard. Dit moedigde inheemse uitzethouders aan om slechts 1 DOT in te zetten om beloningen te ontvangen.

In overeenstemming met zijn visie om decentralisatie te verbeteren, lanceerde het zijn OpenGov, een bestuurssysteem van de nieuwe generatie op het Kusama-netwerk. Het systeem is het meest geavanceerde en geavanceerde blockchain-governancesysteem. Voorgesteld wordt om daarna op het mainnet te starten.

Door middel van Web3-mogelijkheden heeft het DeFi-protocol verschillende partnerschappen met verschillende bedrijven in de wacht gesleept. Deze omvatten Astra Network, KILT Protocol, Efinity, T-System MMS en andere.

Al meer dan drie jaar spreekt het de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aan over de status van zijn eigen token, DOT.

Ten slotte brak de Polkadot de barrière met zijn hoge prestatie, aangezien DOT niet langer als een beveiliging werd geclassificeerd. In november 2022 werd aangekondigd dat DOT nu als software wordt beschouwd. Dit is een prestatie die het hoger heeft geplaatst in de acceptatie van Web3.

Ook markeerde 2022 een uitgebreide beweging door het Polkadot Ambassador-programma. Meer dan 1.600 nieuwe ambassadeurs sloten zich aan bij het programma, wat meer groei betekent voor het multichain-netwerk.

Omslagafbeelding van Pixabay, Polkadot-grafiek van Tradingview.Plaats een reactie