Polkadot (DOT ) blijft deze maand nummer 1 in ontwikkelaarsactiviteit


Zeker een welkome afwisseling voor wie in crypto werkt. Ondanks wijdverbreide kommer en kwel, is de inheemse munt van Polkadot, DOT, de meest besproken cryptocurrency in de gemeenschap geworden. Toch is dat niet het einde van het goede nieuws.

Een recente tweet van @PolkadotInsider legde uit hoe Polkadot actievere ontwikkelaars heeft dan Ethereum. Dit toont de wijdverbreide aantrekkingskracht van het ecosysteem binnen de cryptocurrency-sector aan, aangezien Polkadot deze maand de eerste plaats op het gebied van ontwikkelingsactiviteiten kan veiligstellen.

De vraag of DOT in het heden een solide koop is, moet echter worden beantwoord. In de tussentijd, met deze behoorlijke prestatie – is het een goed moment om long te gaan op de crypto?

Polkadot schiet tekort bij het bereiken van nieuwe pieken

Zoals u wellicht weet, is de cryptomarkt nu getuige van een overname van een bearish marktstemming als gevolg van externe factoren van onzekerheid en twijfel.

Alle verwachtingen van een DOT-voordelige hulpbijeenkomst in de nabije toekomst zijn de bodem ingeslagen.

De waarde van DOT is in alle tijdsbestekken aanzienlijk gedaald, maar heeft de afgelopen twee weken 23,7% verloren, zoals gemeten door CoinGecko.

Image: TradingView

Vanaf nu wordt het token verkocht voor $ 5,15, wat een verlies is. Correlaties met Bitcoin en Ethereum, twee van de meest populaire cryptocurrencies, laten zien dat de prijs de markt als geheel volgt.

Dit kan leiden tot een catastrofe voor DOT. Als de associatie met BTC en ETH blijft afnemen, zal het met hen meegesleurd worden.

Op het moment van schrijven is de correlatie tussen DOT en zowel ETH als BTC 0,96, wat aangeeft dat het zeker in dezelfde richting zal gaan als ETH en BTC.

RSI-metingen dalen ook, waarbij de indicator naar het oversoldgebied beweegt. Het feit dat de prijs van het token nooit boven de jaren 50 is gestegen, voorspelt sombere vooruitzichten voor de nabije toekomst.

DOT is voorlopig NIET kopen

De neerwaartse trend wordt ondersteund door lagere dieptepunten en lagere hoogtepunten, evenals een breder wordende Bollinger-band, wat wijst op een grotere marktvolatiliteit in de nabije toekomst.

In de volgende dagen geeft het EMA-lint een overtuigend signaal voor shortposities terwijl de prijs blijft dalen.

Naarmate de prijzen dalen, zouden shortposities de meest winstgevende strategie zijn voor investeerders en handelaren in deze bearmarkt.

Nu de prijs het retracementniveau van 161,80 Fibonacci nadert, moeten investeerders en handelaren met een buy-low, sell-high-mentaliteit voorzichtig zijn, aangezien een rally op korte termijn onwaarschijnlijk is.

Zelfs met de goede ontwikkelingsactiviteit en sociale activiteit van het ecosysteem zullen deze niet voldoende zijn als de markt als geheel in een recessie verkeert.

DOT total market cap at $5.9 billion on the weekend chart | Featured image from Medium, Chart: TradingView.comPlaats een reactie