Playboy accepteerde Ethereum als NFT-betalingen en verloor uiteindelijk $ 5 miljoen


Playboy, opgericht door wijlen Hugh Hefner, kondigde vorig jaar een duizelingwekkend waardeverminderingsverlies van $ 5 miljoen aan op zijn Ethereum-bezit. Het bedrijf schreef het verlies toe aan de langdurige cryptowinter die een aanzienlijke impact had op de bredere markt, waardoor de prijzen van cryptocurrency daalden.

Tijdens het hoogtepunt van de cryptomarkt in oktober 2021 onthulde het bedrijf zijn “Rabbitar” NFT-project. Volgens gegevens van TradingView heeft Ether, de oorspronkelijke munt van Ethereum, sindsdien meer dan 60% van zijn waarde verloren.

Playboy krijgt slagroom terwijl de waarde van Ethereum keldert

Volgens een jaarverslag op donderdag accepteerde het mediabedrijf Ethereum als betaling voor zijn Rabbitars NFT’sdie in 2021 zijn uitgebracht en als digitale activa op de balans worden gehouden.

“De marktprijs van één Ethereum in onze belangrijkste markt varieerde van $ 964 – $ 3.813 gedurende het jaar eindigend op 31 december 2022, maar de boekwaarde van elke Ethereum die we aan het einde van de rapportageperiode hadden, weerspiegelt de laagste prijs van één Ethereum genoteerd op de actieve uitwisseling op elk moment sinds de ontvangst ervan, ” volgens de aangifte.

Volgens Playboy boekt het bedrijf zijn digitale activa als “immateriële activa met een onbepaalde levensduur” die vatbaar zijn voor bijzondere waardeverminderingen als de reële waarde van de activa op enig moment onder hun boekwaarde daalt.

Image: ethereum.org

Zelfs als de reële waarde van de activa stijgt na de bijzondere waardeverminderingsverliezen, kunnen de bijzondere waardeverminderingsverliezen van het bedrijf op digitale activa niet worden teruggevorderd.

Playboy’s uitstapje naar Web3

Playboy kondigde in maart 2021 zijn interesse in NFT’s aan en werd een van de eerste grote bedrijven in de entertainmentindustrie voor volwassenen die het potentieel van blockchain-technologie onderzocht.

De verhuizing wordt gezien als onderdeel van de bredere strategie om relevant te blijven en een nieuwe generatie fans aan te spreken, terwijl het ook nieuwe inkomstenstromen in het digitale tijdperk verkent.

Afgezien van Rabbitars heeft Playboy ook NFT’s gemaakt voor enkele van hun iconische tijdschriftomslagen, waaronder het eerste nummer van Playboy uit 1953 en de beroemde omslag uit 1971 met acteur Burt Reynolds. Deze NFT’s werden verkocht via verschillende NFT-marktplaatsen, zoals OpenSea en Rarible.

Naast deze projecten heeft Playboy zijn eigen NFT-marktplaats gelanceerd, waarmee artiesten hun digitale kunstwerken als NFT’s kunnen presenteren en verkopen. De marktplaats is gebouwd op de blockchain en biedt een veilig en transparant platform voor makers en verzamelaars.

ETH total market cap at $210 billion on the daily chart at TradingView.com.

Playboy heeft ook NFT’s gemaakt als onderdeel van hun samenwerking met andere merken en artiesten. Ze werkten bijvoorbeeld samen met het streetwear-merk Supreme voor een limited edition NFT-drop met artwork van Takashi Murakami.

Naast deze projecten heeft Playboy interesse getoond in het verkennen van andere Web3-technologieën, zoals gedecentraliseerde financiering (DeFi) en metaverse ontwikkeling.

Playboy heeft het ook toegestaan Bitcoin-betalingen voor zijn tv-aanbod en Playboy.com.

– Uitgelichte afbeelding van News.com.au

Plaats een reactie