Pick n Pay Now accepteert Bitcoin – Bitcoin MagazineKlanten in Zuid-Afrika kunnen nu hun bitcoin gebruiken om reguliere dagelijkse goederen te kopen bij een lokale voedselverkoper.

Pick n Pay, een van de grootste retailers van Zuid-Afrika, is begonnen met het uitrollen van Bitcoin-betalingen in zijn winkels, waardoor een pilot die vijf maanden geleden met 10 locaties begon, werd uitgebreid tot een totaal van 39, zo meldde de lokale nieuwszender Sunday Times. De retailer zei dat het van plan is om de betalingsoptie de komende maanden in al zijn winkels in te schakelen.

Naast het ondersteunen van on-chain Bitcoin-transacties, stelt Pick n Pay’s BTC-enabled betalingsgateway klanten ook in staat om te betalen met Lightning-portefeuilles, een beweging die zelfs de kleinste betalingen haalbaar maakt. Met het gebruik dat vorig jaar breed werd getoond in de adoptie van bitcoin door El Salvador, reduceert Lightning de transactiekosten tot een minimum en zorgt het voor bijna onmiddellijke afwikkelingen. Klanten kunnen de Bitcoin- of Lightning-portemonnee van hun keuze gebruiken.

“De transactie is net zo eenvoudig en veilig als het doorhalen van een bankpas of creditcard. Klanten scannen een QR-code vanuit de app en accepteren de randconversie op hun smartphone op het moment van de transactie”, aldus Pick n Pay in het rapport.

Pick n Pay voegde eraan toe dat het een kleine servicetoeslag in rekening brengt voor betalingen in BTC, “die de klant gemiddeld 70c” van de lokale valuta kost, volgens het rapport, wat zich momenteel vertaalt naar ongeveer $ 0,04.

“Steeds meer cryptocurrency wordt gebruikt door degenen die onvoldoende worden bediend door traditionele banksystemen, of door degenen die op een goedkopere en echt handige manier willen betalen en geld willen wisselen. Veel bedrijven reageren hierop door Bitcoin te accepteren”, aldus Pick n Pay in een verklaring, volgens een rapport van Reuters.

Pick n Pay heeft bijna 2.000 winkels in het hele land, meldt Business Insider South Africa. Volgens het rapport heeft het bedrijf een marktaandeel van 16% in de formele voedsel- en kruidenierswarensector van het land.

Plaats een reactie