Pepe’s plotselinge val laat walvis 500k in het rood staan


De prijs van de nieuwe memecoin Pepe (PEPE) is slechts enkele dagen na het bereiken van het hoogste punt ooit op 6 mei met meer dan 42% gedaald, waardoor ten minste één belegger honderdduizenden aan papieren verliezen lijdt.

Volgens de blockchain-analysedienst Kijk op kettingkocht een crypto-walvis op 5 mei 962,3 miljard Pepe-tokens met 70 Wrapped Bitcoin (WBTC) en 470 Ether (ETH) voor een gemiddelde prijs van $ 0,000003122.

Volgens CoinGecko is PEPE sindsdien echter met 42% gedaald ten opzichte van zijn hoogste punt ooit. De PEPE-holdings van de crypto-investeerder worden nu geschat op slechts $ 2,4 miljoen, wat een niet-gerealiseerd verlies betekent van meer dan $ 600.000.

Ondanks de recente prijsdaling heeft Pepe nog steeds een marktkapitalisatie van iets meer dan $ 1 miljard, waarmee het de 45e grootste cryptocurrency is qua totale waardering.

Prijsactie van Pepe (PEPE) sinds de oprichting. Bron: CoinGecko

Sinds de oprichting op 14 april heeft Pepe brede aandacht getrokken, met een handelsvolume van meer dan $ 636 miljoen in de afgelopen 24 uur, en met één hand meer dan 5.000 ETH aan gerelateerde gasvergoedingen verbrand via Uniswap-handel vanaf 5 mei.

Terwijl de memecoin getuige is geweest van extreme volatiliteit in zijn prijs, is het aantal individuele houders de afgelopen drie weken gestaag toegenomen. Volgens gegevens van Dune Analytics zijn er op het moment van publicatie 144.534 individuele tokenhouders.

Verwant: Memecoin-manie: maatschappelijke relevantie, speculatie drijft PEPE-stijging

Individuele houders van het Pepe-token. Bron: Dune-analyse

De komst van memecoin-manie heeft er ook voor gezorgd dat de vergoedingen op het Bitcoin (BTC)-netwerk zijn gestegen tot het hoogste niveau van de afgelopen twee jaar, na een enorme piek in Bitcoin-activiteit met betrekking tot BRC-20-gerelateerde transacties.

Memecoins hebben een rol gespeeld in de cryptocurrency-industrie sinds de creatie van de meest algemeen erkende op meme gebaseerde cryptocurrency, Dogecoin (DOGE), in 2013. Het is de moeite waard om erop te wijzen dat vanwege het inherente gebrek aan fundamenten, investeringen in memecoins kunnen zijn een ongelooflijk riskante handelsstrategie, waarbij enorme sommen rijkdom worden gemaakt en in gelijke mate worden vernietigd.

Asia Express: Justin Sun’s SUI-kweekzonden, PEPE’s wilde run, 3AC’s oesterfilosofiePlaats een reactie