“Parabolisch” signaal dat afgelopen Bitcoin Bull Runs veroorzaakte, verschijnt opnieuw


De prijs van Bitcoin is vandaag met 5% gestegen en kwam even boven de $ 19.000 uit. Het is momenteel de grootste dagelijkse klim van 2023 en sinds de instorting van de FTX.

Belangrijker was dat de scherpe rally een niveau markeerde dat volgens de wekelijkse Parabolic SAR een mogelijke trendverandering veroorzaakte. In het verleden heeft de technische indicator zijn naam eer aan gedaan. Wat zou het deze keer kunnen betekenen?

Bitcoin maakt de grootste zet van 2023

De start van 2023 is positief geweest voor altcoins. Maar tot op de dag van vandaag was Bitcoin in vergelijking mild.

Na de release van de CPI-gegevens van vandaag met 6,5% en de overwinningsronde van Biden op het gebied van inflatie, steeg de prijs van Bitcoin met $ 1.000, waardoor de topcryptocurrency even boven de $ 19.000 kwam.

Belangrijker dan wat er vandaag gebeurde, was wat er op het wekelijkse tijdsbestek gebeurde. BTCUSDT (Binance) tagde wekelijks de parabolische SAR voor het eerst sinds mei 2022. De ineenstorting van LUNA trok Bitcoin en andere cryptocurrencies naar beneden, waarmee de tweede, agressievere fase van de recente neerwaartse trend begon.

Hetzelfde parabolische SAR-signaal werd ook geactiveerd voorafgaand aan de cryptorally van 2019 en de bullrun van 2020 tot 2021 (hieronder afgebeeld). Beide rally’s kwamen eerder ook uit dezelfde exacte trendlijn.

The Parabolic SAR has produced profitable results | BTCUSDT on TradingView.com

BTCUSDT activeert wekelijks parabolisch SAR-koopsignaal

De Parabolic SAR is een technische indicator ontworpen door J. Wells Wilder, Jr. en wordt gebruikt om veranderingen in trendrichting te detecteren. De tool bestaat uit een visuele overlay van SAR-stippen die boven of onder prijsactie zweven en de richting van de trend bepalen.

Wanneer de SAR-stippen zijn getagd, suggereert dit dat een trend zou kunnen “stoppen en omkeren” – en dat is precies waar SAR voor staat. Daarom is het vooral effectief bij het timen van volledige en exits. Omdat de SAR-stippen hoger of lager langs de trend gaan, kunnen ze betrouwbaar worden gebruikt om trailing stop-verliezen in te stellen.

Op wekelijkse tijdsbestekken raakte BTCUSDT (Binance) de parabolische SAR, waardoor korte handelaren in wezen werden verteld om uit de positie te stappen. Als bears de PSAR hadden gebruikt voor trailing stop-verliezen, zijn ze nu – met opzet – gestopt met winst.

Hoewel het signaal geen garantie is voor een aanhoudende opwaartse trend, gezien het feit dat het mogelijke signaal van een trendverandering is verschenen naast de toevallige timing van een langdurige trendlijnaanraking, zou het herstel vanaf dit niveau duurzamer kunnen zijn dan waar velen klaar voor zijn .

Volgen @TonySpilotroBTC op Twitter of word lid van TonyTradesBTC Telegram voor exclusieve dagelijkse marktinzichten en technische analyse-educatie. Let op: de inhoud is educatief en mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Uitgelichte afbeelding van iStockPhoto, grafieken van TradingView.comPlaats een reactie