Ordinals brengt de NFT-industrie naar Bitcoin
Het Ordinals-protocol heeft de Bitcoin-wereld stormenderhand veroverd. Het nieuwe protocol verzamelt snel meer dan 9.000.000 inscripties en maakt het mogelijk om willekeurige gegevens in de Bitcoin-blockchain in te bedden. Naast het aantrekken van de aandacht van de NFT-industrie, hebben Ordinals geleid tot een grote verhoging van de vergoedingen die nodig zijn om bitcoin te verzenden, wat een nieuw debat op gang brengt over hoe Bitcoin moet omgaan met omgevingen met hoge vergoedingen.

In een recent interview met Bitcoin Magazine, Farokh, oprichter van het Rug Radio-platform en een bekende verzamelaar binnen de NFT-industrie, deelde inzichten in de wereld van Bitcoin NFT’s en zijn visie op de toekomst van de Bitcoin-inscriptiemarkt. Nadenkend over zijn eigen Bitcoin- en NFT-reis, erkende Farokh de aanvankelijke verwarring rond Bitcoin in 2012, gezien het gebrek aan ontwikkeling en gebruiksvriendelijke platforms op dat moment. Hij benadrukte echter de snelle groei en ontwikkeling van NFT-platforms in 2021, en hoe dat nu wordt weerspiegeld in de context van de plotselinge stijging van de populariteit van Bitcoin NFT’s.

Bij het bespreken van de voordelen van Ordinals, benadrukte Farokh het beveiligingsaspect van het opslaan van kunst op de Bitcoin-blockchain, en verklaarde: “Ordinals maken het nu mogelijk kunst op te slaan op de veiligste blockchain ter wereld, zonder deze gegevens in externe databases te bewaren waar het kan worden opgeslagen.” kwetsbaar voor manipulatie.” Hij identificeerde dit als het grootste voordeel van Ordinals ten opzichte van NFT’s op andere, minder veilige blockchains, en erkende de behoefte aan censuurbestendige en onveranderlijke opslagoplossingen.

Met betrekking tot de toekomst van Bitcoin NFT’s sprak Farokh zijn optimisme uit. Hij erkende ook de huidige uitdagingen, zoals hoge kosten en de behoefte aan infrastructuurontwikkeling, maar geloofde dat er met de voortdurende groei van het Bitcoin-ecosysteem betere oplossingen zouden ontstaan.

Farokh besprak ook de toetreding van luxemerken tot de Bitcoin NFT-ruimte, waarbij hij de samenwerking tussen Aspire en Bugatti noemde. Hij uitte zijn nieuwsgierigheid naar high-end merken die rangtelwoorden omarmen en gebruikmaken van de veiligheid en authenticiteit die de Bitcoin-blockchain biedt.

Toen hem werd gevraagd naar de reactie van projecten die overgingen op Bitcoin NFT’s, merkte Farokh de over het algemeen positieve reactie op. Hij trok parallellen met de begindagen van NFT’s, waar scepsis gebruikelijk was, maar uiteindelijk ongelijk bleek te hebben. Hij benadrukte ook de positieve ontvangst van projecten zoals TwelveFold van Yuga Labs, wat aangeeft dat de acceptatie van Bitcoin NFT’s geleidelijk aan in een stroomversnelling kwam.

Vooruitkijkend stelde Farokh zich een volwassen Bitcoin NFT-markt voor met gebruiksvriendelijke platforms die toegankelijk zijn voor particuliere gebruikers. Hij merkte op: “Kijk eens hoeveel de [NFT] marktplaats is geëvolueerd … in het begin was het ingewikkeld om een ​​portemonnee te maken. Nu hebben we echte marktplaatsen.” De optimistische kijk van Farokh suggereerde een toekomst waarin de Bitcoin NFT-markt meer mainstream en gebruiksvriendelijker wordt, wat uiteindelijk leidt tot verdere acceptatie.

Over het algemeen wierp het interview van Farokh licht op het groeiende belang van Bitcoin NFT’s, hun unieke voordelen en het evoluerende landschap van het Ordinals-protocol.Plaats een reactie