Oprichters van 3AC halen $ 25 miljoen op voor nieuwe Crypto Exchange GTX


Su Zhu en Kyle Davies, de oprichters van het mislukte crypto-hedgefonds Three Arrows Capital (3AC), zijn naar verluidt op zoek naar kapitaal voor GTX, een nieuwe cryptocurrency-uitwisseling in samenwerking met Coinflex’s Mark Lamb en Sudhu Arumugam. Volgens de toonhoogte dek, het bedrijf zoekt $ 25 miljoen om te beginnen.

Het doel van de oprichters is om een ​​coalitie te vormen die een cryptocurrency-markt zal lanceren die gespecialiseerd is in de claims van mislukte ICO’s.

GTX Exchange: zal het de markt beconcurreren?

De bekende cryptojournalist Wu Blockchain tweette het verhaal maandag en verklaarde dat de crypto-oprichters geld willen inzamelen voor hun nieuwe initiatief. De journalist beweert dat Su Zhu het nieuws heeft geverifieerd door te zeggen:

De primaire functie van GTX is om de aan- en verkoop van faillissementsclaims van ingestorte cryptocurrency-bedrijven mogelijk te maken en dergelijke claims als onderpand te gebruiken. Het GTX-team is van mening dat de markt voor cryptoclaims $ 20 miljard waard is, volgens de pitchdecks die de ronde doen op Twitter.

GTX-klanten konden handelen met hun claims als bescherming. Ze beweerden verder dat deze uitwisseling de door FTX gecreëerde leemte zou kunnen opvullen en toegang zou kunnen krijgen tot andere gereguleerde sectoren zoals de aandelenmarkt. Omdat het op FTX lijkt, maakte de cryptogemeenschap grapjes over de naam van het platform, GTX.

Volgens de Wall Street Journal, Zhu beweert dat de visie en doelstellingen van het platform kunnen veranderen. Hij legde uit dat de tijdelijke naam van het bedrijf humoristisch bedoeld was over de ineenstorting van FTX.

GTX verwacht echter ook schuldeisers aan te trekken van andere mislukte beurzen, zoals Celsius en BlockFi, en individuen die geld verloren toen Mt. Gox, destijds de grootste cryptocurrency-uitwisseling, instortte in 2014.

Eerdere foto van 3AC Crew, waren ze stabiel?

In de nasleep van de ineenstorting van Terra in juni 2022 crashte het 3AC crypto-hedgefonds van Zhu en Davies, wat leidde tot wijdverbreide paniek en ertoe leidde dat verschillende crypto-geldschieters failliet gingen.

Bovendien zijn de twee medeoprichters via Twitter gedagvaard door het Hooggerechtshof van Singapore en het Amerikaanse ministerie van Justitie wegens het niet meewerken met schuldeisers.

3AC had margestortingen op hun longposities toen de prijs van Bitcoin daalde van $ 28.000 op 12 juni naar $ 21.000 op 14 juni. miljoen.

Volgens Danny Yuan, sommige van de aanzienlijke belangen van 3AC werden geliquideerd, waardoor de marktprijs nog verder daalde. In wezen verloor Three Arrows geld en het geld van hun klanten.

Verschillende geldschieters van 3AC beweren dat het bedrijf $ 400 miljoen heeft verloren bij de liquidatie. Het bedrijf is de geldschieter echter ongeveer $ 30 miljoen verschuldigd omdat het de lening op 27 juni 2023 niet heeft terugbetaald.

Op 27 juni 2022, Sky News gemeld dat 3AC was geliquideerd door een rechtbank op de Britse Maagdeneilanden (BVI). De rechtbank oordeelde dat het bedrijf insolvent was en beval de verkoop van zijn activa om zijn debiteuren terug te betalen.

Crypto totale marktkapitalisatie op $ 947 miljard op de daggrafiek | Grafiek: TradingView.com

Uitgelichte afbeelding van Coincu, grafiek van Tradingview.com.Plaats een reactie