Op privacy gericht blockchain-netwerk sluit Aztec Connect-tool


Op privacy gericht blockchain-platform Aztec bereidt zich voor om Aztec Connect af te sluiten, de privacy-infrastructuur van het netwerk die dient als de coderingslaag voor Ethereum.

Aztec Network heeft officieel de aanstaande sluiting van Aztec Connect aangekondigd, met de bedoeling om Aztec Connect-stortingen van front-ends zoals zk.money en zkpay.finance op 17 maart uit te schakelen.

Volgens een blogpost van Aztec kunnen gebruikers hun geld een jaar lang kosteloos opnemen bij Aztec Connect. “Hoewel opnames altijd mogelijk zullen zijn, zullen ze na 21 maart 2024 aanzienlijk zwaarder worden”, zei Aztec, die gebruikers aanbeveelt om geld zo snel mogelijk op te nemen. Sinds gelanceerd in juli 2022 heeft Aztec Connect meer dan 100.000 gebruikers verzameld, aldus de aankondiging.

Vanaf maart 2024 zal Aztec geen sequencer meer uitvoeren, wat betekent dat het huidige systeem geen rollup-blokken meer zal publiceren die Aztec Connect-transacties verwerken. “Contracttoestemmingen worden ingetrokken en alle rollup-functionaliteit wordt stopgezet”, luidt de aankondiging.

Aangezien Aztec het volledige Aztec Connect-protocol volledig open source heeft gemaakt, moedigt het bedrijf de Azteekse gemeenschap aan om een ​​nieuwe versie van het systeem te splitsen, te implementeren en te gebruiken. “We zouden graag een onafhankelijk beheerde Aztec Connect zien en zijn bereid om het te financieren,” zei Aztec.

Volgens de aankondiging markeert de sluiting van Aztec Connect een mijlpaal in de ontwikkeling van een gedecentraliseerde gecodeerde blockchain voor algemeen gebruik. Voordat Aztec Connect in juli 2022 werd gelanceerd, experimenteerde Aztec eerst met het gebruik van een zkRollup met Aztec 1, dat “traag, inefficiënt, duur” was en qua functionaliteit beperkt was tot “basis privé-overdrachten”.

Bron: Azteken

Aztec benadrukte dat het onderzoek dat met Aztec Connect is gedaan, bruikbaar en cruciaal zal zijn voor de ontwikkeling van een blockchain van de volgende generatie, die een basis vormt voor een volledig programmeerbare versie van gecodeerde rollups, en voegde toe:

“Het valt niet te ontkennen dat Aztec Connect een belangrijke opstap was naar het realiseren van ons uiteindelijke doel. Het is nu tijd dat we ons volledig richten op dat doel: een gedecentraliseerde versleutelde blockchain voor algemeen gebruik.”

Na het sluiten van Aztec Connect, is Aztec van plan zich te concentreren op de ontwikkeling van de universele zero-knowledge-taal die bekend staat als Noir en de gecodeerde blockchain van de volgende generatie.

Verwant: Cryptoprojecten reageren op het verbod op privacymunten in Dubai

Het nieuws komt terwijl ConsenSys zich voorbereidt om zijn zero-knowledge Ethereum Virtual Machine (zkEVM) rollup op een openbaar testnet op 28 maart uit te brengen. De lancering volgt op meer dan vier jaar onderzoek, waardoor mogelijk snellere transacties, hogere doorvoer en betere beveiliging van nederzettingen mogelijk worden op de Ethereum-blockchain.Plaats een reactie