Onofficieel wereldrecord ingesteld voor het hoogste aantal P2P Bitcoin Lightning-transacties betaald in 3 minutenHet Praia Bitcoin-experiment vestigde een record met P2P-transacties die elke drie seconden plaatsvonden.

Op 18 februari 2023 werd een nieuw wereldrecord voor peer-to-peer (P2P) bitcoin-transacties gevestigd met behulp van het Lightning Network. Het Praia Bitcoin-experiment, een Braziliaans sociaal project zonder winstoogmerk, was in staat om 71 P2P bitcoin-transacties uit te voeren in slechts 3 minuten en 33 seconden, waardoor het het grootste aantal P2P bitcoin-transacties via Lightning in de kortst mogelijke tijd is.

Er werden kits uitgedeeld aan studenten en inwoners van het dorp Jericoacoara, met daarin een spaarvarken, een t-shirt en een Bitcoin-betaalpas (Bolt Card), waarmee elke drie seconden een betaling werd gedaan.

Kinderen konden de kaart gebruiken door deze bij 21 lokale handelaars te gebruiken en fruit op school te kopen voor 10 sats, ongeveer een cent in Braziliaanse valuta. Dit alles gebeurde zonder dat er een smartphone nodig was. Het initiatief werd georganiseerd door Fernando Motolese, Vinicius Kinczel en Lucia Helena Buso en werd ondersteund door 2go Fintech, Bipa CEO Luiz Parreira en Bitcoin Beach. De prestatie werd gecontroleerd door Lucas Ferreira van Lightning Labs en bevestigde dat het geld tussen de Bitcoin-servers reisde en beschikbaar was in de Lightning-portemonnees van de deelnemers.

Fernando Motolese, oprichter van Praia Bitcoin, legde uit waarom het record belangrijk is. “Dit record is het bewijs van de kracht van Bitcoin en dat het klaar is voor de massa”, zei hij. “We zijn verheugd om te zien wat de toekomst in petto heeft voor het Lightning Network, en we hopen dat deze prestatie andere gemeenschappen inspireert om Bitcoin als ruilmiddel te gebruiken en wie weet, misschien zelfs ons record te overtreffen.”

Het Praia Bitcoin-team is van plan later dit jaar een nieuwe poging te wagen om hun eigen record te verbreken, maar dit keer met het Guinness Book of World Records-team erbij, om er een officieel record van te maken.

Plaats een reactie