Onderzoeksrapport schetst waarom de cryptomarkt op het punt staat om te keren


Nu november begint, zijn analisten druk bezig met het ontleden van de belangrijkste marktbewegingen die zich in oktober hebben voorgedaan. Terwijl Bitcoin (BTC) relatief onveranderd bleef met een groei van slechts 5,89% in oktober, bracht senior analist van Arcane Research, Vetle Lunde, de richting in kaart die de markt de komende maanden zou kunnen inslaan.

“Uptober”, een verwijzing naar de bullish historische prestaties van Bitcoin in de maand oktober, was een veelvoorkomend thema in veel threads op crypto Twitter en volgens Lunde lijkt het te zijn gebeurd. Gegevens tonen aan dat BTC en exchange-tokens tot 26 oktober beter presteerden dan de large-caps-index.

De Twitter-overname van Elon Musk hielp de large-caps-index boven Bitcoin te duwen met een verbluffende maandelijkse winst van 20%. Dogecoin (DOGE) hielp de large-cap kracht te versterken door in de afgelopen zeven dagen een winst van 144% te behalen.

Gewogen indexprestaties voor prestaties van oktober 2022. Bron: Arcane Research

De Bitcoin-spotmarkt van oktober werd gedreven door een groter volume en een lagere volatiliteit, terwijl hij profiteerde van een shortsqueeze die de markt even nieuw leven inblies. Volgens Lunde zag de laatste week van oktober het grootste korte liquidatievolume in crypto sinds 26 juli 2021.

Hoewel deze activiteit hielp om Bitcoin met 6% te verhogen, zagen Ether (ETH) en Binance Coin (BNB) meer substantiële winsten van respectievelijk 18% en 19%.

7-daags gemiddeld BTC USD-dagvolume met en zonder Binance. Bron: Arcane Research

De shortsqueeze hielpen een algehele boost te geven, maar Lunde concludeerde dat het momentum geen substantiële verandering in de BTC-prijs veroorzaakte. Het BTC-spotvolume is de afgelopen zeven dagen met 46% gestegen en de 30-daagse volatiliteitsindex bevindt zich op het laagste punt in 2 jaar. Bovendien staat de 7-daagse volatiliteitsindex op 2,2%, terwijl het jaargemiddelde 3% is.

30-daagse en 7-daagse volatiliteit voor BTC. Bron: Arcane Research

Bij het vergelijken van volatiliteit met een eerdere shortsqueeze met de recente shortsqueeze, zei Lunde:

“De squeeze van 26 juli zag een dagelijkse hoog-laag variatie van 15% terwijl de markten haastig omhoog gingen, terwijl de bewegingen van 25 oktober en 26 oktober dagelijkse hoog-laag variaties van respectievelijk 5% en 6% lieten zien. Verder is het momentum gestopt, wat aangeeft dat handelaren zich moeten schrap zetten voor een langere consolidatie.”

Hoewel Bitcoin aantrekkelijk geprijsd is, is de beste benadering van deze markt volgens Lunde om op de korte termijn het gemiddelde van de dollarkosten te hanteren in plaats van een hefboomwerking te gebruiken. Bitcoin heeft een uniek lage volatiliteit ervaren en volgt de Amerikaanse aandelenmarkt op de voet, dus het is belangrijk om de winstrapporten over het derde kwartaal te volgen.

Fed-beleid zal de prijs van Bitcoin blijven dicteren

De voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, zal na het Federal Open Market Committee (FOMC) van 2 november spreken over het monetaire beleid van de VS, de inflatie en de aanstaande renteverhoging.

Volgens Lunde zijn er twee scenario’s om op te letten:

“Scenario 1: Jerome Powell blijft scherpzinnig in het bestrijden van inflatie en bereidt de markt voor op verdere stijgingen. Dit is naar mijn mening het meest plausibele scenario. In deze omgeving verwacht ik dat de correlaties tussen BTC en andere activaklassen hoog zullen blijven en de huidige Handelsbereik van 4,5 maanden om stand te houden, met gedempte activiteit, wat leidt tot een langduriger geschikte omgeving om sats te stapelen.”

“Scenario 2: Jerome Powell geeft subtiele hints. In dit scenario zie ik de gecorreleerde marktomgeving verzwakken. Vorige week zagen we hoe unieke structurele crypto-gerelateerde marktactiviteit ervoor zorgde dat correlaties daalden door een substantiële short squeeze. Pivot anticipaties zullen leiden op soortgelijke reacties en om het digitale goudverhaal van BTC nieuw leven in te blazen.”

In het tweede scenario zijn sommige analisten van mening dat crypto zou kunnen beginnen los te koppelen van Amerikaanse aandelen. Deze reactie zou een afspiegeling kunnen zijn van de reactie van de cryptomarkt medio 2020, die de Bitcoin-prijs tot boven de $ 20.000 duwde.

Wat te verwachten op de lange termijn?

Op de langere termijn voorspelt Lunde dat de acceptatie van Bitcoin en digitale activa een opkomende trend zal blijven. Verwijzend naar een Fidelity-enquête waaruit bleek dat de belangstelling van institutionele markten in 2022 toenam, blijft Lunde optimistisch over BTC tegen de huidige prijs.

Hoewel Bitcoin minder on-chain transacties ziet, is een grotere deelname vanuit een duidelijker regelgevend kader op de lange termijn mogelijk. Er zou uiteindelijk een duidelijker kader kunnen ontstaan ​​als het Amerikaanse electoraat bij het stemmen rekening gaat houden met het cryptobeleid.

De gedempte groei van Bitcoin, de correlatie met aandelen en een kleverige neerwaartse trend gedurende bijna een jaar blijven een bedreiging, maar veel analisten zijn ervan overtuigd dat de huidige prijs van Bitcoin ondergewaardeerd is.

De meningen en meningen die hier worden uitgedrukt, zijn uitsluitend die van de auteur en weerspiegelen niet noodzakelijk de mening van Cointelegraph.com. Elke investerings- en handelsbeweging brengt risico’s met zich mee, u moet uw eigen onderzoek doen bij het nemen van een beslissing.

Plaats een reactie