Onderzoeksbureau waarschuwt Bitcoin- en ETH-investeerders voor DCG


Het gerenommeerde cryptobedrijf Arcane Research heeft een waarschuwing afgegeven aan investeerders in Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) in het licht van de escalerende gebeurtenissen rond Digital Currency Group (DCG), Genesis en Grayscale. In een artikel van analist Vetle Lunde waarschuwt het bedrijf:

Beleggers moeten letten op de aanhoudende financiële problemen met betrekking tot Digital Currency Group (DCG), aangezien de uitkomst ernstige gevolgen kan hebben voor de cryptomarkten.

In de redenering achter de waarschuwing stelt Arcane Research dat als DCG failliet gaat, het gedwongen kan worden zijn activa te liquideren. “Dit zou DCG kunnen dwingen zijn omvangrijke posities in GBTC en onbekende posities in ETHE en andere Grayscale-trusts te verkopen”, zei Lunde.

Verder betoogt de analist dat een “natuurlijke, minder liquiditeitsbeperkte” oplossing een Reg M-oplossing zou kunnen zijn die houders van Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), Grayscale Ethereum Trust (ETH) en de andere trusts in staat stelt om aandelen in te wisselen tegen intrinsieke waarde. waarde.

Dit zou de bijna-record NAV oplossen – de waarde waarmee het fonds onder de spotprijs van Bitcoin handelt. GBTC handelde gisteren op -45,35%, terwijl ETH op een NAV van -55,83% stond. Ontbinding van de trust via Reg M zou tastbare gevolgen hebben voor cryptomarkten, aangezien GBTC ongeveer 3,3% van het circulerende BTC-aanbod en 2,5% van het ETH-aanbod omvat.

Arcane beschrijft de bedreiging voor de markt in de enorme arbitragemogelijkheden:

Een Reg M zou een massale arbitragestrategie veroorzaken van het verkopen van crypto-spot versus het kopen van Grayscale Trust-aandelen. Als dit scenario zich afspeelt, kunnen cryptomarkten nog meer neerwaarts gaan.

Op de lange termijn noemt Arcane Research dit scenario echter een positieve gebeurtenis, aangezien de cryptomarkt “eindelijk verlost is van de enorme last” die wordt veroorzaakt door de “handel in grijswaardenweduwnaars”. Volgens Lunde zou dit zelfs het potentiële laatste marktbodemevenement kunnen zijn.

Bitcoin geconfronteerd met laatste intrinsieke schok?

Zoals NewsBTC BTC meldde, groeit de druk op DCG met de dag. Eerder deze week publiceerde Gemini-oprichter Cameron Winklevoss een open brief waarin hij beweerde dat de DCG van Barry Silbert te kwader trouw blokkeringstactieken gebruikte. Winklevoss gaf Silbert een deadline van 8 januari om de $ 900 miljoen aan Gemini Earn-klantgelden terug te geven.

Als Silbert niet voldoet, zou dit volgens Arcane Research kunnen leiden tot de coördinatie van een vrijwillige DCG Chapter 11-aanvraag. Daarnaast kwamen ook Valkyrie Investments en $ 3,5 miljard vermogensbeheerder Fir Tree op het podium.

Valkyrie deed een aanbod om de nieuwe sponsor en manager van GBTC te worden, terwijl hij de lancering aankondigde van een opportunistisch fonds om te profiteren van GBTC-kortingen. Fir Tree heeft een rechtszaak aangespannen, vermoedelijk in een tactische zet om de waardering van DCG te schaden en de kans op investeringen door derden te verminderen.

Op het moment van schrijven stond de Bitcoin-prijs op $ 16.817, nog steeds zonder volatiliteit.

BTC / USD, 1-daagse grafiek

Uitgelichte afbeelding van iStock, grafiek van TradingView.com

Plaats een reactie