Onafhankelijk onderzoek verifieert GBTC’s 633K Bitcoin: dus waarom grijstinten niet?Nu Grayscale, een bedrijf dat digitale activa beheert, weigert om bewijs te leveren van de reserves voor zijn Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), heeft een onafhankelijke analist dagenlang de blockchain doorzocht om zijn posities onafhankelijk te verifiëren.

De analist van OXT Research, Ergo, gebruikte on-chain forensics om te bevestigen dat de GBTC vanaf 23 november ongeveer 633.000 Bitcoin (BTC) bezit die in handen is van zijn bewaarder, Coinbase Custody.

Sinds de ineenstorting van FTX is er toenemende druk op andere beurzen en beheerders van digitale activa om te bewijzen dat ze de fondsen bezitten die ze claimen. Een ineenstorting van GBTC, of ​​liquidatie van haar holdings, zou een ernstige zwarte zwaangebeurtenis zijn. De zorgen zijn toegenomen vanwege de relatie van Grayscale met de omstreden cryptogeldschieter Genesis Global Trading, aangezien beide dochterondernemingen zijn van durfkapitaalbedrijf Digital Currency Group.

De onafhankelijke verificatie van zijn posities zal investeerders van het product en de industrie als geheel enig vertrouwen geven, en zal Coinbase volgen die eerder deze week over de posities heeft getuigd.

Ergo kondigde op 20 november aan dat ze de holdings van GBTC aan het onderzoeken waren tweeten nadat Grayscale op 18 november veiligheidsoverwegingen aanhaalde als reden voor het achterhouden van on-chain bewijs van reserves.

Wetende dat de meeste activa onlangs waren overgedragen van Grayscale’s vorige beveiligingsprovider Xapo naar Coinbase Custody, kon Ergo openbare gegevens en kettingforensisch onderzoek gebruiken om een ​​saldo van ongeveer 317.705 BTC op 432 adressen toe te schrijven aan waarschijnlijke GBTC-bewaringsactiviteiten.

Verwant: Bitcoin-prijs nog steeds $ 12K-dip, zegt handelaar als ETF-goeroe GBTC steunt

Om de rest van de BTC van GBTC te vinden, moest Ergo “de blockchain scannen” om aanvullende adressen te vinden die passen bij het profiel van de oorspronkelijk gevonden adressen, en merkt op dat hoewel de analyse “zeker valse positieven en negatieven bevat”, de adressen die ze vonden bevatten BTC-bezit dat bijna identiek is aan wat GBTC beweert te hebben.

Aankondigend dat ze de holdings hadden bevestigd, voegde Ergo toe:

“Wat de vraag oproept, waarom weigert Grayscale hun on-chain holdings bekend te maken?”

Twitter-gebruiker Skyquake-1 bood een mogelijk antwoord, nadat hij de GBTC’s Securities and Exchange Commission (SEC)-aanvraag van januari 2017 had opgegraven, waarin staat dat de bewaarder “dergelijke informatie niet openbaar mag maken”. [public] sleutels van de Sponsor, Trust of een andere persoon of entiteit.”

Ergo heeft lof gekregen van velen in de gemeenschap, waaronder crypto-onderzoeksbureau Delphi Digital’s Ceteris, die de analyse retweette en toegevoegd:

“Ergo is een schat”

De Twitter-community is een constante bron van inzicht in de crypto-industrie, vooral sinds de gevolgen van FTX, en heeft zelfs lof gekregen van Coinbase CEO en mede-oprichter Brian Armstrong en Elon Musk voor hun inspanningen.Plaats een reactie