Om vrouwen te bereiken, moeten Bitcoiners hun aanpak veranderenDit is een opinieredactioneel commentaar van Tali Lindberg, mede-oprichter van Free Market Kids, een bedrijf dat zich richt op financiële geletterdheid en Bitcoin-educatie.

Opmerking van de auteur: dit is een politiek incorrect artikel omdat ik op het punt sta grove generalisaties te maken over mannen en vrouwen. Als je snel beledigd bent, moet je waarschijnlijk niet verder lezen.

Toen ik voor het eerst de Bitcoin-ruimte betrad, ontmoette ik een vrouw die me vroeg of ik geïnteresseerd was in het starten van een Bitcoin-bijeenkomst voor vrouwen.

“Ik wou dat er een was,” zei ze.

Op dat moment was ik een beetje beledigd door het idee.

“Bitcoin is al een kleine ruimte, waarom zouden we mannen en vrouwen willen scheiden?” Ik vroeg me af.

Sindsdien ben ik van gedachten veranderd.

Bron: Auteur

Ik heb deelgenomen aan veel Bitcoin-evenementen in verschillende steden en staten en het is me opgevallen dat vrouwen altijd in de minderheid zijn dan mannen… met veel! Ik schat dat 80% tot 90% van de mensen die ik in de Bitcoin-ruimte heb ontmoet, mannen zijn.

Dit is een probleem.

Vrouwen hebben de macht om de toekomstige leiders van deze wereld vorm te geven door hun intieme band met hun kinderen. Een baby die dit jaar wordt geboren, kan volwassen worden in een wereld waar fiat-valuta tot het verleden behoort en bitcoin de wereldwijde, digitale valuta is.

Deze tijdlijn zal echter niet mogelijk zijn zonder de buy-in van meer vrouwen.

In dit artikel zal ik bespreken wat ik heb waargenomen en enkele aanbevelingen doen om Bitcoin effectief bij meer vrouwen te introduceren.

Feiten versus Verhalen

Als je mijn man zou vragen wat hij dacht van de staat van de economie, zou hij meteen feiten naar voren brengen over hoe onze markt niet vrij is en hoe de overheid winnaars en verliezers kiest. Hij zou doorgaan over zombiebedrijven, slechte investeringen, hoeveel de Federal Reserve de geldhoeveelheid opblaast en hoe de voorzitter de rente manipuleert, enz.

Als je me daarentegen dezelfde vraag zou stellen, zou ik het hebben over enkele van onze bejaarde buren, en uitgebreid ingaan op een recent gesprek dat ik had met een gepensioneerde oma: In de hete zon staand naast krijsende kippen terwijl ze luid en agressief naar hun eten pikten, bespraken we de uitdagingen van het beschermen van onze kippen tegen roofdieren en het aanleggen van een tuin, ook al waren we geen van beiden gepassioneerd door landbouw.

(Ik voel dat sommigen van jullie ongeduldig met me worden terwijl je dit leest. Kom ter zake, waarom niet? Wat heeft dit met de vraag te maken? Wacht even, ik kom eraan!)

We praatten uitgebreid over stijgende prijzen en hoe het fokken van kippen en het aanleggen van tuinen onze manieren waren om ons in te dekken tegen waanzinnige prijsstijgingen in de supermarkt. Ik zou je dan willen vertellen dat zij en haar man een vast inkomen hebben en dat ze zich zorgen maakt dat ze, met de huidige gang van zaken, op een dag niet genoeg boodschappen zal kunnen kopen om geen honger te lijden.

Bron: Auteur

In mijn gedachten is dit wat de “staat van onze economie” betekent: de verhalen van de mensen. En in de aanwezigheid van mannen, ondanks dat ze vriendelijk, gastvrij en zeer bemoedigend zijn, voel ik nog steeds de druk om details weg te laten en ’ter zake te komen’. Aan de andere kant voelt het vertellen van de verhalen van mensen in aanwezigheid van vrouwen vaak natuurlijk en gemakkelijk aan, want dat is de manier waarop veel vrouwen belangrijke onderwerpen verzinnen.

Dit is een groot verschil tussen mannen en vrouwen: mannen komen doorgaans achter de feiten aan en vrouwen vertellen verhalen.

Sigaren en whisky versus. Thee En Koekjes

Mijn man en ik zijn op een missie geweest om Bitcoin-onderwijs naar homeschoolers te brengen. In alle gesprekken die we hebben gehad, is onze ervaring dat 90% van de vrouwen hetzelfde zegt: “Ik begrijp Bitcoin niet, ik denk niet dat ik er achter kan komen. Mijn man regelt de financiën en investeringsbeslissingen.”

Waarom zouden vrouwen, die net zo ontwikkeld en intelligent zijn als hun echtgenoten, deze uiterst belangrijke kennis alleen overlaten aan de zorg van mannen? Durf ik te zeggen dat dit komt omdat Bitcoin-educatief materiaal en leeromgevingen de neiging hebben om sterk te leunen op de manier waarop mannen communiceren?

Misschien hebben we een vrouw-tot-vrouw-benadering nodig. Begrijp me alsjeblieft niet verkeerd; Ik zeg niet dat vrouwen technische en feitelijke informatie niet op dezelfde manier kunnen begrijpen als mannen. Beide geslachten zijn even capabel. In ons streven naar gelijkheid mogen we echter niet uit het oog verliezen dat mannen en vrouwen niet alleen biologisch verschillen, maar ook in de manier waarop ze de wereld waarnemen en ermee omgaan.

Wanneer mannen samenkomen, kunnen ze vaak snelle beleefdheden uitwisselen en meteen ter zake komen. Aan het einde van zo’n bijeenkomst voelt iedereen zich voldaan. De meeste vrouwen in dezelfde scenario’s zouden zich echter niet tevreden voelen. We moeten eerst op bezoek, vragen naar elkaars weken, hoe het met de kinderen gaat en eventuele uitdagingen die we tijdens de week zijn tegengekomen. We wisselen verhalen uit en leven mee om te laten zien dat het ons iets kan schelen. Om de beroemde verkoopgoeroe Zig Ziglar te citeren: “Mensen geven er niet om hoeveel je weet totdat ze weten hoeveel je om ze geeft.”

Proberen niet alle verkopers het idee van Bitcoin te verkopen? Misschien kunnen we een bladzijde uit Ziglars boek halen.

Waarom versus Wat

Toen ik voor het eerst over Bitcoin probeerde te lezen vanwege het aanhoudende duwtje in de rug van mijn man, vond ik het buitengewoon frustrerend. Er zijn veel boeken op de markt, talloze podcasts en een overvloed aan YouTube-video’s waarin Bitcoin wordt uitgelegd. Maar tot ik begreep waarom Bitcoin voor mij persoonlijk belangrijk is, had ik liever iets anders gedaan met mijn kostbare vrije tijd.

Grafieken en grafieken en boze tirades over het politieke landschap of het corrupte systeem zouden me niet overtuigen. Hoewel deze problemen me irriteren, schrijf ik ze meestal toe aan dingen waar ik niets aan kan doen. Mijn agenda is al vol met meer dingen te doen dan de tijd om ze te doen. Als je me echter een menselijk verhaal vertelt over iemand die met ontberingen en moeilijke gevolgen te maken heeft vanwege de misvattingen van ons monetaire systeem, dan zou mijn woede over het onrecht me ertoe aanzetten om het nodige onderzoek te doen en te leren hoe bitcoin een alternatieve valuta is, niet gewoon een riskante speculatie of mogelijk een wilde gok.

Om vrouwen massaal te bereiken, moeten we ons concentreren op het vertellen van goede verhalen over het ‘waarom’ van Bitcoin.

Het is niet mijn bedoeling om te suggereren dat mannelijke en vrouwelijke Bitcoiners niet kunnen profiteren van dezelfde bijeenkomsten of educatief materiaal. Onze samenleving is momenteel geobsedeerd door iedereen te labelen met een of andere obscure naam die hen van elkaar scheidt. Ik wil dat spel niet spelen. Ik suggereer dat als we ons bewust zijn van het publiek dat we proberen te bereiken, we onze boodschap misschien anders kunnen formuleren om ons punt met meer succes over te brengen.

Hier is een voorbeeld van hoe vrouwen mannen zien praten over het waarom van Bitcoin – mijn nichtje tekende de volgende strip om te benadrukken wat ze had geleerd na het luisteren naar een Bitcoin-podcast:

Ik vraag me af hoe anders de strip eruit zou hebben gezien als twee vrouwen de podcast hadden gemaakt, zelfs als ze precies dezelfde onderwerpen hadden besproken en tot dezelfde conclusies waren gekomen als de presentatoren van de podcast waar mijn nichtje naar luisterde.

Hier zijn enkele suggesties op basis van mijn persoonlijke ervaringen met het bereiken van precoiner-vrouwen:

Eén: Woede Mama Beer!

Vertel persoonlijke verhalen om de Waarom van Bitcoin. In navolging van het verhaal dat ik eerder in dit artikel deelde over oudere gepensioneerden, zouden de meeste mensen sympathie voelen voor het feit dat ze dag in dag uit in de hete zon moeten werken om hun eigen voedsel te verbouwen. Maar als je een jonge moeder, die haar pasgeboren baby liefdevol en beschermend tegen haar borst wiegt, uitlegt dat de dreigende hyperinflatie betekent dat haar kind opgroeit en in dezelfde situatie terechtkomt en letterlijk op het veld moet werken om voedsel te krijgen, dan heb je zette de sterkste kracht op aarde aan: het instinct van een moeder om haar jongen te beschermen. Nu heb je een gemotiveerde persoon die klaar is om alles te doen wat nodig is om meer te weten te komen over dit gekke ding genaamd Bitcoin.

Twee: host vrouwenevenementen

Herinner je je dat boek “Mannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus” nog?

We moeten omarmen wie we zijn. Anders zijn is goed, net zoals specialisatie een positieve kracht is in echt vrij zijn markten. Het op de markt brengen van een nieuw en mysterieus idee zoals Bitcoin kan alleen effectief zijn met op maat gemaakte berichten- en leveringsmethoden om verschillende doelgroepen te bereiken.

Erken dat vrouwen en mannen anders met elkaar omgaan en zich op hun gemak voelen in verschillende omgevingen. Wanneer vrouwen met vrouwen praten, hebben we meer vrijheid om ons uit te drukken met een gemak dat niet zo gemakkelijk beschikbaar is in een gemengde bijeenkomst. Dit wil niet zeggen dat mannen en vrouwen niet met elkaar kunnen praten, maar gewoon dat bepaalde gesprekken van vrouw tot vrouw prettiger kunnen aanvoelen.

Drie: minder is meer

Kots geen feiten en grafieken en cijfers uit bij een vrouwelijke precoiner. Je kunt vrouwen niet “logica” in Bitcoin. Je moet vrouwen emotioneel overtuigen om Bitcoin te kopen. Stel vragen over hun leven en zorgen en geef ze voldoende tijd om volledig te delen.

Minder praten is eigenlijk overtuigender dan meer praten. Laat het gesprek zich op natuurlijke wijze ontwikkelen tot het punt waarop ze de eerste vragen stellen. Dan weet je dat de vloer van jou is. Deel in kleine stukjes. Houd een lage-tijd-voorkeur mentaliteit.

Ik hoop dat dit artikel mannelijke Bitcoiners helpt om effectiever met vrouwen te communiceren en zijn weg vindt naar vrouwelijke Bitcoiners die bereid zijn samen te werken om andere vrouwen te bereiken op een manier die alleen wij kunnen: vrouw tot vrouw.

Dit is een gastpost van Tali Lindberg. Geuite meningen zijn volledig van henzelf en komen niet noodzakelijkerwijs overeen met die van BTC Inc of Bitcoin Magazine. 

Plaats een reactie