Nvidia Stock bezoekt ATH’s opnieuw, waarom Bitcoin de volgende zou kunnen zijn


Bitcoin staat op het punt opnieuw boven de $60.000 per munt uit te komen, suggereert een recente vergelijking tussen BTC en Nvidia.

De twee over elkaar gelaagde grafieken laten een voortdurende correlatie zien tussen de cryptocurrency en het gaming GPU-bedrijf. Maar zal de opmerkelijke correlatie voortduren?

Nvidia deelt schok met bearmarktrally voor ATH’s

Nvidia (NVDA) heeft beursberen verrast door de recordhoogtes van 2021 opnieuw te bezoeken. De stijging van de NVDA-aandelenprijzen kan grotendeels worden toegeschreven aan zijn leidende rol bij het aandrijven van AI-modellen zoals ChatGPT.

De opkomst van kunstmatige intelligentie heeft onlangs technologieaandelen gered van de angel van een recessie. Nvidia is een onderdeel van de Nasdaq 100-index, die onlangs een hoger hoogtepunt bereikte.

Maar wat heeft dit dan met Bitcoin te maken met al dat gepraat over technische aandelen en AI? Om te beginnen zegt het veel over de terugkeer van de risicobereidheid. Tech-aandelen hebben de neiging om beter te presteren als sector tijdens een marktherstel.

NVDA often leads Bitcoin | BTCUSD on TradingView.com

Er is echter meer dan alleen de opkomende vloed die alle boten theorie in overweging neemt. De bovenstaande grafiek toont de correlatie tussen NVDA en Bitcoin, en het suggereert dat we een grote beweging in BTC zouden kunnen zien, net zoals we hebben in de chipmaker.

Bitcoin versus NVDA-correlatie onderzocht

Als voorbehoud is er geen garantie dat er altijd een correlatie tussen twee activa zal blijven bestaan. Historisch gezien is er echter een sterke correlatie tussen BTCUSD en NVDA.

Bitcoin NVIDIA

The correlation goes back a decade | BTCUSD on TradingView.com

De correlatie lijkt te breken wanneer Bitcoin een kortetermijnpiek maakt, maar komt uiteindelijk weer op het goede spoor met de minder volatiele groei dan in Nvidia-aandelen. Een langetermijnvisie laat zien dat deze relatie meerdere jaren teruggaat.

Als de correlatie aanhoudt, kan Bitcoin oplopen tot $60.000 per BTC. En dat is alleen als NVDA de vaart er niet in houdt. Als dat zo is en een significant nieuw record bereikt, is de kans groot dat BTCUSD het ook doet.

Hoewel het vroeg is om te zeggen, zou het geroezemoes rond AI een katalysator kunnen zijn voor een dotcom-achtige hausse in technologieaandelen, die uiteindelijk ook zou overslaan in crypto, wat zou bijdragen aan de breedte op de financiële markten. Momenteel is dit slechts speculatie, maar de geschiedenis van correlatie suggereert dat de uitkomst mogelijk is.Plaats een reactie