NS verbreekt AFSPRAKEN met BOOS en LORENZO over BEELDEN HARDHANDIGE AANHOUDING DEEL 2/2 | S04E18 in 2022

laatste update: 09-2022


Deze aflevering is tot stand gekomen in samenspraak met én met toestemming van Lorenzo.

Voor Erik:

Vorige aflevering zag je Lorenzo, hij is boos op de NS. Lorenzo kwam op zijn skateboard de stationshal van station Breda binnen. De BOA’s van het station riepen dat hij van zijn skateboard af moest, maar Lorenzo hoorde dit niet omdat hij oortjes in had. Toen een BOA voor hem kwam staan en aangaf dat hij moest stoppen, schrok Lorenzo daarvan, omdat hij geen overlast veroorzaakte EN skaten op het station niet expliciet verboden is. Hier ontstond een vervelende situatie, die resulteerde in de hardhandige aanhouding van Lorenzo, waarbij er 4 BOA’s op hem lagen.

Aan het einde van de vorige aflevering zag je dat Erik, de woordvoerder van NS, zei dat Lorenzo de bodycam beelden van de BOA’s kon opvragen. Dit liep uiteindelijk alleen iets anders dan verwacht.

Ben jij ook boos? Mail naar boos@bnnvara.nl

In BOOS trekt Tim alles uit de kast voor jou. Omdat jij boos bent. En hij het voor je gaat fixen. En waar je boos over mag zijn? Alles. Bijvoorbeeld dat je niet betaald bent door je werkgever, je bent opgelicht door een webshop of je huurbaas je laat wonen in een huis vol schimmel. Ook als je het niet eens bent met iets wat opgelost kan worden via de politiek, laat het ons weten! Wij trekken de juiste politicus voor je aan de mouw.

Elke donderdag om 16.00 uur op dit kanaal.

Volg ons ook op Instagram:

http://instagram.com/debroervanroos
e

30 gedachten over “NS verbreekt AFSPRAKEN met BOOS en LORENZO over BEELDEN HARDHANDIGE AANHOUDING DEEL 2/2 | S04E18 in 2022”

 1. Ga vooral met elkaar de discussie aan, maar doe dit wel met respect. Dank! 💖

 2. Jezus die NS woordvoerder is zo raar, hij is echt niet 100

 3. Pffff liegen voor je bedrijf 🙄 ach ander mishandelen heel normaal.ns nou nou schaam je diep, echt walgelijk dit eronder uit proberen te lullen

 4. Ik vind deze guy toch wel een klein beetje raar. Het skate-probleem is inderdaad niet de schuld van Lorenzo en hij wordt veel te hardhandig gearresteerd (en die pipo die over AllLives begint moet absoluut effe dimmen). Maar je kunt niet zeggen dat gelijkheid belangrijk is en dan tegelijkertijd gewoon keihard homofoob zijn en validisme-taal gebruiken. Niet echt verstandig knakworst.

 5. Dat een verklaring van 2 beëdigde ambtenaren rechtsgeldig is, is de downfall van deze maatschappij. BOAs liegen altijd.

 6. Wat een LUL die Lorenzo. Geen woorden voor over.

 7. Pffff…. Wat een zwak verhaal van beide kanten. De één heeft zich niet gedragen, de ander volgt de regels en protocollen niet, en dan alles via een woordvoerder, geen beelden willen delen etc. Dit is echt zo'n verhaal… * zucht *

 8. laat ik als eerste zeggen dat het absoluut excessief geweld was.
  daarnaast vind ik wel dat Lorenzo absoluut geen zelfreflectie heeft.
  Ik kan me heel goed inbeelden in de opmerking van Erik dat er waarschijnlijk genoeg momenten zijn geweest dat hij gewoon weg had moeten lopen.
  Ik vind dan de reactie van Lorenzo "dat vond ik van jouw collega's ook" een heel zwak tegen argument.
  Hoezo zou een BOA weg moeten lopen in een situatie waarin zij iemand weg sturen?
  sowieso vind ik dat Lorenzo extreem zwakke tegen argumenten heeft….
  "ik wilde nog even een burgertje eten" je weet donders goed dat dat stationsgebied is….
  "ik vind je collega's ook provocerend" ze zijn bezig met hun werk doen vriend….
  Loop. Gewoon. Weg….
  en NEE ik maak hier niet van de slachtoffer de dader, maar dit had heel makkelijk voorkomen kunnen worden als hij gewoon weg was gelopen…
  ja, de BOAs moeten professioneel blijven, maar ik vind dat Lorenzo hier zulke ontzettende zwakke argumenten heeft en gebruikt.

 9. Hallo moraal ridder tim. De NS is echt kut, en die boa´s ook en die aangiftes waardoor hij geen VOG krijgt moeten weg maar ff serieus hij is wel echt een irritante asociale snotneus. En zijn gedrag is met totaal het minste respect voor enig gezag, rot gewoon op uit dat station als het je gevraagd wordt.

 10. 17:03 "Ik heb dit [all lives matter] wel eens gebruikt in een verjaardag om aan te geven dat iedereen er toe doet."
  Naar wat voor rare verjaardagen gaat die man?😂

 11. Objectiviteit vind ik heel belangrijk. Ik vind Tim in deze NIET objectief. Hij mag als mens de Woke- gedachte verdedigen. Feit is dat iedereen er toe doet en niet alleen mensen met kleur. Ik vind het jammer dat Tim in deze val trapt.

 12. Ben zelf iemand van kleur maar wel jammer dat hij het racismekaartje er bij trekt. All lives matter kun je vertalen in alle talen , er is niet zoveel mis met deze uitspraak. Verder gooit hij zelf steeds meer olie op het waakvlammetje, daardoor bereik je ook nooit iets. Best wel jammer van de zendtijd als je t mij vraagt

 13. Het verhaal stinkt van beide kanten, maar ik krijg jeuk van die Erik

 14. Beter klaagt Lorenzo die mensen allemaal aan, hele trieste boel

 15. Deze Lorenzo is een provocerende, irritante en respectloos figuur, het spijt me voor deze reaktie.
  Heeft schijt aan de normen en waarden, speciaal in een omgeving waar oude mensen, kinderen en ander publiek komt.
  Met een gezond verstand, kan je bedenken dat een station geen speeltuin is.
  Deze man heeft een hekel aan gezag, en heeft daardoor zelf dit veroorzaakt.

 16. Toen Lorenzo over BLM begon was het voor mij klaar. En dat Tim daar aan meedoet vind ik verschrikkelijk. Tim, je maakt mooie programmas, maar hier sla je de plank volledig mis.

 17. Los van wat er wel of niet gebeurd is, vind ik het om de aangegeven reden onthouden van de beelden wel een heel ‘creatieve’ interpretatie van het privacyrecht. Benieuwd of een rechter daarmee akkoord zou gaan…

 18. Jammer dat het gaat over of hij "irritant " heeft gedaan of niet. Het gaat erom dat dit excessief is en dat is het volgens mij zeker. Dit soort geweld is NIET ok en boa's zouden zich niet zo moeten laten provoceren. Is dat niet wat er in zo'n training wordt gegeven?

 19. Ik vind het argument over "wanneer veroorzaak je overlast" zo verschrikkelijk naar. Zij zijn professionals, hebben een professionele blik. In de zorg hebben we hetzelfde, dat heet je "niet-pluis-gevoel", dat is geen te lage hartslag of té hoge bloeddruk. Nee, dat is een gevoel dat je niet precies kan duiden maar waarvan je weet dat je daar altijd alert op moet zijn. En dat is enorm belangrijk!!

  Daarbij doet die Lorenzo bloedirritant. Als een beveiliger/boa/agent voor je staat, stop je. Dan skate je er niet omheen, gadverdamme wat kinderachtig. Lullig voor hem dat zn spullen kapot zijn en 4 man was allicht niet nodig geweest maar aan Alles is te zien dat deze jongen ambtenaren in functie niet respecteert en hen zeker met opzet heeft geïrriteerd. En dan de racismekaart trekken als je wordt aangehouden?? WAUW, dat gaat veel te ver. Als je al weet dat je hen aan het uitlokken bent. Bewaar dat soort argumenten bij de situaties waarin het daadwerkelijk onterecht is dat je benadeeld wordt (waarvan er nog veel te veel zijn helaas).

 20. Ben laat, maar ff serieus. Lorenzo is een leraar en gebruikt dat soort taal? Wat een slappe banaan

 21. Bij Utrecht Centraal probeerde twee dikke agenten mij eens te tackelen, niet eens in het station maar gewoon op straat… Maar ik ben veel te snel voor ze op mijn skates 🙂

 22. Foute collega,s moeten gewoon Keihard in beeld!! Je kan iedereen wel verstoppen in nieuwbouw wijkjes met een vaart eromheen en 1 bruggetje, maar uiteindelijk zullen

Reacties zijn gesloten.