North Carolina House keurt wetsvoorstel goed dat staatsbetalingen met CBDC’s verbiedt
Het Huis van Afgevaardigden van North Carolina heeft unaniem House Bill 690 aangenomen, die het gebruik van centrale bank digitale valuta (CBDC) verbiedt voor betalingen aan de staat of elke deelname van de staat aan het testen van CBDC door de Federal Reserve. Het wetsvoorstel gaat nu naar de Senaat, waar het naar verwachting ook zal worden goedgekeurd.

De laatste versie van het wetsvoorstel vervangt de term “cryptocurrency” door “digitale valuta van de centrale bank”, wat wordt gedefinieerd als een digitale valuta, een digitaal ruilmiddel of een digitale monetaire rekeneenheid uitgegeven door het Amerikaanse Federal Reserve System of een federaal Agentschap.

Deze nieuwe editie kwam nadat wetgevers schijnbaar ten onrechte eerst het wetsvoorstel hadden geïntroduceerd met een taal die ook bitcoin zou omvatten. Het wetsvoorstel verbiedt ook een overheidsinstantie of het Gerecht van Justitie om betalingen met CBDC’s te accepteren en om deel te nemen aan een test van een CBDC door een filiaal van de Federal Reserve.

Dan Spuller, Director of Industry Affairs bij de Blockchain Association, legde aan Bitcoin Magazine uit hoe het wetsvoorstel als model zou kunnen dienen voor andere staten, waaronder Tennessee en Virginia. Hij sprak ook zijn steun uit voor Bitcoin en verklaarde dat “elke rekening die anti-CBDC is, pro-Bitcoin is”. Spuller voegde eraan toe dat de taal van het wetsvoorstel erop gericht was de zaken “redelijk eenvoudig, to the point en effectief” te houden.

Het wetsvoorstel kreeg unanieme goedkeuring van het Huis van Afgevaardigden van North Carolina, met een stemming van 118-0. Nadat het wetsvoorstel naar de senaat is gegaan, moet het, indien goedgekeurd, door de gouverneur worden ondertekend.

Plaats een reactie