Nieuwste EU-wet richt zich op crypto-beïnvloeders voor het manipuleren van de markt


De rol van Europese taken is het creëren van de mogelijkheid voor sociale vooruitgang en de duurzaamheid van de markteconomie, inclusief de cryptosector. Wat de crypto-economie betreft, is de Europese Unie nu geïnteresseerd in het verstrekken van een reguleringswet die het ecosysteem in een goede staat zal brengen.

De Europese Unie richt zich in de eerste plaats op het welzijn van de burgers. Om dit doel te bereiken, neemt het de juiste maatregelen om immigratie en asiel te reguleren en misdaad te voorkomen.

De EU is zich er nu volledig van bewust dat crypto-influencers een van de redenen zijn waarom handelaren verliezen lijden tijdens transacties. Dus om deze situatie op orde te brengen, moet het een beleid opstellen dat de insiders van elke digitale valuta het zwijgen oplegt. Dit is waar de MiCA-rekening in het spel komt.

Crypto-beïnvloeders en MiCA-rekening

Crypto-beïnvloeders maken zich zorgen over het besluit van de Europese Unie om digitale valuta te reguleren. Het doel is simpel: deze crypto-beïnvloeders worden na de wetgeving van de MiCA-wet in rekening gebracht voor marktmanipulatie. Dit zal hen scherp houden, omdat ze verwachte belangenconflicten moeten onthullen om veilig te blijven.

In de tussentijd wacht de MiCA-wet (Market in Crypto Assets) op de goedkeuring van enkele problemen voordat deze wettelijk wordt goedgekeurd. De commissie voor monetaire en economische zaken van het Europees Parlement keurde het wetsvoorstel echter op 10 oktober goed.

Het wetsvoorstel bevat enkele opmerkingen over het nieuwe beleid van de Europese Unie. Patrick Hansen, toegewijd aan het opvolgen van de inhoud van het wetsvoorstel, citeerde een belangrijk onderdeel. Patrick Hansen is de directeur van Circle voor de strategie en het beleid van de Europese Unie voor het uitgeven van stablecoins.

Volgens de sectie zal commentaar op digitale tokens op sociale media zonder winst en openbaarmaking worden gezien als marktmanipulatie. Hieruit volgt dat dit van kracht wordt na handhaving van het MiCA-wetsvoorstel door de Europese Unie.

Reden achter Bill en andere gevoelens

De Europese Unie deelde ook het primaire doel van het nieuwe beleid dat nog moet worden afgedwongen. Volgens de toespraak is het idee van de MiCA-wet om de integriteit van elk digitaal token te waarborgen. Deze stap zal iedereen het zwijgen opleggen die onwettig probeert marktmanipulatie en voorkennis over cryptovaluta bekend te maken.

Nieuwste EU-wet richt zich op crypto-beïnvloeders voor het manipuleren van de markt
Cryptocurrency-markt kan dalen tot onder $ 950 miljard | Bron: Crypto Total Market Cap op TradingView.com

De cryptogemeenschap lijkt blij te zijn met de passage uit de EU. Dit blijkt uit een bericht dat op het Reddit-platform is gedeeld, waarin staat dat influencers sommige projecten bespoedigen en niet de verantwoordelijkheid dragen voor de verliezen die mensen oplopen. Dit is dus een goede oproep van de Europese Unie, want deze influencers verdienen het nieuwe beleid.

Het wetsvoorstel zal naar verwachting in 2024 van kracht worden. Maar het kan langer duren, gezien de verklaring van Patrick Hansen, die het idee een formaliteit noemde.

featured Image from Pixabay and Charts by TradingView

Plaats een reactie