Nieuwe gegevens tonen aan dat FTX-hacker Ethereum-tokens verzamelt, maar waarom?


FTX is een van de gerenommeerde cryptocurrency-uitwisselingen wereldwijd die onlangs is ingestort, en de crypto-uitwisseling heeft een hack meegemaakt waarbij de dader Ethereum-tokens verzamelt. Het bedrijf bevordert de transactie en liquiditeit van digitale tokens en munten. Met FTX konden gebruikers eenvoudig verbinding maken met hun portemonnee, toegang krijgen tot verschillende derivatencontracten, transacties plaatsen en meer doen.

Alles werkte goed totdat de exchange crashte. Veel van zijn institutionele en individuele investeerders zagen zichzelf plotseling met een verlies dat ze zich nooit hadden kunnen voorstellen. FTX heeft nu faillissement aangevraagd, maar het wordt erger.

Het bedrijf meldde vorige week vrijdag een hackcase in zijn systeem. Het incident volgde op de aanvraag van het bedrijf voor faillissementsbescherming. Volgens het rapport van de crypto-uitwisseling werd ongeveer $ 400 miljoen uit zijn portemonnee geplunderd.

FTX Hacker vergaart Ethereum

De uitwisseling ondervond ook een andere recente diefstal van ongeveer $ 600 miljoen aan digitale tokens. De boosdoener verzamelt momenteel Ethereum-tokens ter voorbereiding op een uitverkoop.

Ondertussen heeft de belangrijkste Accounts Drainer van het bedrijf de verhandeling van een digitaal token genaamd $DAI op GPv2VaultRelayer goedgekeurd. On-chain gegevens laat zien dat ongeveer 21.155 Ethereum zijn overgedragen naar FTX Accounts Drainer van enkele andere Accounts Drainers.

Aan de andere kant bouwt de hacker al een saldo op van twee digitale tokens, Ethereum en DAI. De informatie van Arkham-inlichtingendienst aangehaald dat het onmogelijk is om deze tokens op het Ethereum-mainnet te bevriezen of op de zwarte lijst te zetten. Arkham Intelligence is een bekende crypto-inlichtingenorganisatie in de crypto-ruimte.

Nieuwe gegevens tonen aan dat FTX-hacker Ethereum-tokens verzamelt, maar waarom?
Ethereum, prijstrends naar boven op de grafiek l ETHUSDT op Tradingview.com

Het crypto-inlichtingenplatform heeft de operaties van de dader onderschat. Uit het onderzoek bleek dat de hacker enigszins bang is. Er lijkt gemorst te zijn, wat heeft geresulteerd in een enorm verlies voor hen.

Dus om meer morsen te voorkomen, besloten ze om een ​​aantal digitale tokens in batches uit te verkopen. Ze omvatten MATIC, LINK en PAXG. Volgens Arkham vonden de transacties plaats op meerdere gedecentraliseerde beurzen, waaronder DODO, Linch, CowSwap en UniSwap.

Meer over het nieuws

Na de plundering van afgelopen vrijdag maakte het bedrijf het totale bedrag bekend dat de hacker in handen had. Volgens het rapport zit er voor ongeveer $339 miljoen aan cryptocurrencies in de wallets van de hacker.

De details van de digitale tokens en het bijbehorende bedrag zijn als volgt:

  • De Polygon Matic-brug (MATIC) heeft tot $ 3,8 miljoen.
  • Tether’s stablecoin (USDT) werkt op de Avalanche-blockchain en heeft $ 4 miljoen.
  • $ 44 miljoen aan BNB – de eigen cryptocurrency van Binance.
  • DAI – het stabiele token van de Maker had $ 48 miljoen.
  • En het Ethereum blockchain digitale token, Ethereum, had tot $215 miljoen.

De autoriteiten van de Verenigde Staten proberen te voorkomen dat aanvallers zich terugtrekken uit de rekeningen. Als gevolg hiervan heeft het Paxos opgedragen om alle betrokken accounts op de zwarte lijst te zetten. Deze actie voorkomt dat aanvallers de $ 20 miljoen aan Paxos’ stablecoin – PAXG-tokens – uitbetalen.

Featured image from Pixabay, chart from TradingView.comPlaats een reactie