Nieuwe Bitcoin Yardstick-statistiek zegt $ 20K BTC nu ‘buitengewoon goedkoop’


Een eenvoudige maar elegante prijsstatistiek voor Bitcoin (BTC) is teruggekeerd naar dieptepunten van vóór de bullmarkt van 2017.

Net zo dat is genoteerd door de maker, Charles Edwards, CEO van vermogensbeheerder Capriole, staat de Bitcoin Yardstick nu op het op één na laagste niveau in de geschiedenis.

Maatstaf drukt op een na laagste waarde ooit af

Terwijl on-chain-statistieken samenkomen om een ​​klassieke macrobodem voor BTC/USD in te voeren, suggereert een nieuwe kandidaat dat Bitcoin zelfs meer oververkocht is dan de gemiddelde hodler denkt.

De Bitcoin Yardstick meet de verhouding tussen Bitcoin-marktkapitalisatie en hash-snelheid – twee fundamentele statistieken die, in vergelijking met elkaar, belangrijke prijsinzichten bieden.

Zoals Edwards uitlegt, hoe lager de waarde, hoe “goedkoper” Bitcoin is – er wordt meer hash-snelheid toegepast om laaggeprijsde munten te beveiligen.

Hoewel hij waarschuwt dat het “geen investeringsadvies” is, heeft dit gevolgen voor potentiële kopers – veel van de niet-gerealiseerde waarde ligt in de hoeveelheid werk die is gedaan om het Bitcoin-aanbod veilig te stellen tijdens prijsonderdrukking.

Momenteel bevindt de hash-snelheid van het Bitcoin-netwerk zich in de buurt van het hoogste niveau ooit, terwijl de prijs met ongeveer 75% is gedaald ten opzichte van de laatste hoogste punten ooit in november 2021.

“Vandaag zien we de op één na laagste waarde voor de Bitcoin-maatstaf in de hele geschiedenis van Bitcoin”, merkte Edwards op:

“Dit betekent dat Bitcoin op relatieve basis buitengewoon goedkoop is, gezien de hoeveelheid energie die wordt gebruikt op wat het krachtigste computernetwerk ter wereld is.”

Bitcoin Yardstick geannoteerde grafiek. Bron: Charles Edwards/Twitter

Bitcoin hash-snelheid blijft doorgaan

De Yardstick voedt het concept van proof-of-work (PoW), het mining-algoritme van het Bitcoin-netwerk, en zijn vermogen om in de loop van de tijd waarde op te slaan en te laten groeien op basis van productieve activiteit. De Bitcoin-standaardhet baanbrekende boek van de academische Saifedean Ammous, focust sterk op het idee.

Gerelateerd: Bitcoin ‘dubbele bodem’ wekt stieren op omdat het NVT-signaal een grote zet voorspelt

Het tegenovergestelde van het huidige scenario, waarbij de prijs hoog is in vergelijking met het geleverde werk, vond plaats tijdens de bullmarktjaren 2013 en 2017.

In 2021 vergezelden verschillende pieken de dubbele top van Bitcoin in respectievelijk april en november, maar geen enkele kwam overeen met de schaal van de eerdere pieken.

Bitcoin-maatstafgrafiek. Bron: Glassnode

Zoals Cointelegraph meldde, staan ​​Bitcoin-mijnwerkers onder aanzienlijke stress, ondanks een explosieve hash-snelheid naarmate de winstmarges onder druk komen te staan.

De zomer kende al een periode van ‘capitulatie’ van mijnwerkers, waarbij Edwards de… tekenen van herstel aan de gang in augustus.

Bitcoin hash-snelheidsgrafiek. Bron: Blockchain

De meningen en meningen die hier worden uitgedrukt, zijn uitsluitend die van de auteur en weerspiegelen niet noodzakelijk de mening van Cointelegraph.com. Elke investerings- en handelsbeweging brengt risico’s met zich mee, u moet uw eigen onderzoek doen bij het nemen van een beslissing.Plaats een reactie