‘Niet alleen criminelen willen privacy’Robert F. Kennedy Jr., die de Amerikaanse president Joe Biden uitdaagt voor de Democratische nominatie bij de presidentsverkiezingen van 2024, is opnieuw naar Twitter gegaan om meer van zijn gedachten over cryptocurrency te delen.

Kennedy bekritiseerde Biden op 2 mei omdat hij het Amerikaanse banksysteem de vorige dag “veilig en gezond” noemde. “Vandaag crashen de bankaandelen. Het Amerikaanse volk verdient meer dan welbespraakte garanties en perceptiebeheer”, zei hij getweet.

Op 3 mei veroordeelde Kennedy de door de regering-Biden voorgestelde belasting op cryptomining. Een milieuadvocaat, Kennedy, noemde de voorgestelde belasting van 30% op energie die wordt gebruikt door cryptominers “een slecht idee”. Hij zei dat het energieverbruik van de mijnbouw “een punt van zorg was (hoewel enigszins overdreven)”, en vervolgde:

“Het milieuargument is een selectief voorwendsel om alles te onderdrukken dat de machtsstructuren van de elite bedreigt. Bitcoin bijvoorbeeld.”

Kennedy sprong naar “controle” van cryptocurrency en vond meer voer tegen de gevestigde orde. “Het zijn niet alleen criminelen die privacy willen”, zei hij. “Overheden vallen hun vijanden lastig en verpletteren afwijkende meningen door bankrekeningen en betalingsplatforms te controleren.”

Gerelateerd: Bitcoin op de barricades: Ottawa, Oekraïne en daarbuiten

Kennedy werkte het thema financiële controle de volgende dag verder uit met een terugblik op de anti-vaccinatieprotesten van Canadese vrachtwagenchauffeurs in Ottawa in 2022. De Canadese regering blokkeerde de bankrekeningen van mensen die de demonstranten steunden. Kennedy zei:

“Het is niet bizar om je voor te stellen dat zelfs hier in Amerika je bankrekening op een dag zou kunnen worden geblokkeerd vanwege je politiek of opmerkingen die je hebt gemaakt op sociale media.”

Hij zei tenslotte dat GoFundMe Amerikaanse accounts voor de Canadese vrachtwagenchauffeurs blokkeerde en donaties naar hen doorstuurde. Ondertussen legde Paypal boetes op aan gebruikers voor het verspreiden van “wat zij als verkeerde informatie beschouwden”. Beide beslissingen werden met succes aangevochten voor de rechtbank, maar Kennedy zag hoe dan ook de hand van de grote regering achter hen. “Vaak handelen die particuliere bedrijven uit angst voor het Congres of regelgevers, of rechtstreeks op hun bevel”, beweerde hij.

“Daarom ben ik tegen CBDC’s [central bank digital currencies]wat de macht van de regering enorm zal vergroten om afwijkende meningen de kop in te drukken door de toegang tot fondsen met een toetsaanslag af te sluiten,’ concludeerde Kennedy.

Kennedy uitte voor het eerst zijn verzet tegen CBDC’s in een ietwat verwarde tweet met betrekking tot het FedNow-systeem voor directe betalingen.

Volgens CNN van 29 april heeft Kennedy 19% steun onder de Democraten. Hij deelt zijn wantrouwen jegens CBDC’s met verschillende Republikeinse politici, zoals de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, die wordt gezien als een mogelijke uitdager van kandidaat Donald Trump voor de Republikeinse presidentiële nominatie.

Naast Kennedy heeft schrijfster Marianne Williamson haar intentie uitgesproken om Biden uit te dagen voor het Amerikaanse presidentschap. Zij geïmpliceerd ontzetting over de blokkering van bankrekeningen en crypto-wallets door de Canadese regering destijds in een tweet en stelt dat “onze regering een dienstmaagd is geworden voor een nieuwe bedrijfsorder”, maar vermeldt geen cryptocurrency op haar campagnewebsite.

Tijdschrift: Hoe de AI’s te besturen en de mensen te stimuleren met cryptoPlaats een reactie