NFT’s in een notendop: een wekelijks overzicht


Afgezien van de bearmarkt voor NFT’s, zagen we de afgelopen week nog steeds forse verkopen. Ondertussen schoten nieuwe functies van Metamask en Meta door de mand, en een NFT-collectie was even schrikken nadat de NFT’s van OpenSea geschrapt werden.

Elk weekend duiken we de afgelopen week in met NFT-nieuws en -ruis, met een hapklare rapportage die je helpt op de hoogte te blijven van de ruimte. Laten we alle activiteiten van de afgelopen week eens bekijken.

Het niet-fungible token-nieuws van deze week

Metamask voegt nieuwe portfoliomanager Dapp toe

Metamask heeft de afgelopen dagen een nieuwe portfoliomanager aangekondigd, waarmee gebruikers naar verwachting hun volledige NFT-collectie in één gemakkelijk te bekijken portfolio-dapp kunnen bekijken. De dapp heeft al een schone gebruikersinterface en lijkt tegemoet te komen aan een al lang bestaande wens van de consument om zijn hele portfolio gemakkelijk te kunnen zien. Ja, dat betekent dat je nu je NFT’s kunt zien die in meerdere verschillende ketens op één plek leven – een langverwachte functie van de dominante NFT-portemonnee. De portfolio-dapp ondersteunt NFT’s en crypto-tokens.

Azuki’s Face Brief OpenSea Delisting Scare

In juni kreeg Bored Ape Yacht Club te maken met een korte periode waarin sommige van zijn NFT’s onverwacht van OpenSea werden geschrapt. Die OpenSea-bug kwam de afgelopen week terug voor meer, dit keer met een minder prominente maar nog steeds zeer herkenbare collectie in Azukis.

Veel Azuki NFT-eigenaren ontvingen een e-mail dat hun NFT niet langer op het platform zou worden ondersteund, en veel Azuki’s werden onverwachts verwijderd van OpenSea; zowel het NFT-platform als het Azuki-team kwamen echter snel in actie om problemen aan te pakken, en binnen een paar uur was de verzameling weer normaal.

Het blijft echter een grimmige herinnering dat er nog veel vooruitgang te boeken is in de ruimte, en dat gecentraliseerde instanties – zelfs in een gedecentraliseerde sfeer – altijd enkele valkuilen zullen hebben.

With the merge in the rear view mirror, low gas prices on Ethereum (ETH) have not caused any substantial impact to be seen yet in the NFT market. | Source: ETH-USD on TradingView.com

OpenSea voegt Warner Music Group toe als nieuwste partner

Toonaangevende NFT Exchange OpenSea heeft afgelopen week een nieuw krachtig partnerschap gesloten met muzieklabel Warner Music Group, of WMG. WMG-artiesten zullen een uitgelichte hoek hebben op het platform van OpenSea, en WMG zal proberen de samenwerking te gebruiken om artiesten nieuwe manieren te bieden om in contact te komen met fans en opkomende artiesten te helpen nieuwe media van verbinding voor hun publiek te ontdekken.

Berenmarkt? Sommige verkopers zeggen het anders

Natuurlijk kunnen we de ontwikkeling van crypto dit jaar in het algemeen een ‘bear market’ noemen. NFT’s ontsnappen waarschijnlijk ook niet aan die classificatie. Ondanks relatief constante volumes dit jaar, zijn veel projecten gezakt in vergelijking met de hoogtepunten van het vierde kwartaal van vorig jaar, en NFT-collecties die zijn niet Vooral blue chip-projecten zijn hard getroffen. Inderdaad, de meest speculatieve en ‘grote gok’-spelen hebben de grootste impact op volume en prijs gehad.

Blue chip-namen hebben echter verrassend goed standgehouden. Er kwamen deze week een paar voorbeelden tegen van precies dat, waaronder een verkoop van $ 4,5 miljoen van een CryptoPunk en een flinke uitbetaling van $ 17 miljoen voor de nieuwste Tyler Hobbs-collectie. Hobbs, die eerder Fidenzas heeft gemaakt, heeft een nieuwe collectie QQL-kunstexperimenten uitgebracht.

Facebook en Instagram om connectiviteitsfunctie voor portemonnee toe te voegen

We hebben behoorlijk wat berichtgeving gehad over Meta, het conglomeraat dat Facebook en Instagram beheert, en hun wens om betrokken te zijn in de crypto-sfeer. Er is de afgelopen week echter meer tractie van Meta, omdat het bedrijf verdere stappen heeft gezet om NFT’s te integreren in hun sociale-mediaplatforms.

De afgelopen week is het bedrijf begonnen met het uitrollen van ondersteuning voor in de VS gevestigde gebruikers om hun digitale portemonnee te kunnen verbinden met zowel Facebook als Instagram en hun NFT’s te kunnen delen met hun connecties op de platforms.

De nieuwe NFT-kaart van Mastercard

Ja, u leest het goed. Afgelopen week werkte Mastercard samen met crypto-financieel bedrijf Hi om ’s werelds eerste non-fungible token (NFT) debetkaart te lanceren. De twee zullen een abonnementsservice gebruiken waarmee kaarthouders een aangepaste NFT in hun portemonnee kunnen toewijzen als avatars die aan hun kaart zijn gekoppeld.

Tot op heden is de meeste discussie over kaarten en crypto geworteld rond DeFi en het optimaliseren van consumentenuitgaven met crypto; we zullen zien hoe NFT’s binnenkort ook in deze ruimte kunnen worden betrokken.

Featured image from Pexels, Charts from TradingView.com

The writer of this content is not associated or affiliated with any of the parties mentioned in this article. This is not financial advice. This op-ed represents the views of the author, and may not necessarily reflect the views of Bitcoinist. Bitcoinist is an advocate of creative and financial freedom alike.

Plaats een reactie